NVHK
Image default
Zorg

Begeleid wonen biedt mogelijkheden voor jongeren

Begeleid wonen kan voor sommige jongeren in onze samenleving echt uitkomst bieden. Een organisatie als Leviaan biedt jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar de kans om onder begeleiding het ouderlijk huis uit te gaan. Dit is speciaal voor jongeren die uit de boot dreigen te vallen en die nog niet op eigen benen staan, maar dit wel graag zouden willen. Gedurende zo’n twee jaar worden deze jongeren actief begeleid om ervoor te zorgen dat ze daarna zonder problemen op zichzelf kunnen wonen. Alle vaardigheden die ze nodig hebben, worden in deze twee jaar aangeleerd, zodat ze zich staande kunnen houden in de maatschappij.

Een stabiele leefomgeving voor eenieder die dat nodig heeft

Bij Leviaan zijn alle jongeren die dat nodig hebben welkom om begeleid te wonen. Natuurlijk gaat hier wel een selectieprocedure aan vooraf. De medewerkers van Leviaan bekijken dan de situatie grondig en beoordelen of de desbetreffende jongere baat kan hebben bij dit traject. In sommige gevallen kan het daardoor zijn dat ze door worden verwezen naar een andere instantie of andere hulpverlening. Heb je interesse in begeleid wonen, maar weet je niet zeker of dit voor jou dé oplossing is? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de specialisten van Leviaan. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en peilen bovendien of de wederzijdse verwachtingen overeenkomen.

Trainingscentrum voor jongeren met autisme

Leviaan beschikt bovendien over een trainingscentrum dat speciaal is opgericht voor jongeren met autisme. Op deze plek kunnen jongeren met autisme zich optimaal ontwikkelen. Dit doen ze onder begeleiding van deskundigen die hierin gespecialiseerd zijn. Er wordt een individueel ontwikkelingstraject gestart, wat er na twee jaar voor moet zorgen dat de jongeren zichzelf alleen kunnen redden in de samenleving. Heb jij interesse in wooncoaching? Neem dan contact op met de specialisten van Leviaan. Het telefoonnummer vind je op hun website.

https://leviaan.nl/