NVHK
Image default
Zorg

Een douchestoel bestellen voor meer veiligheid in uw badkamer

Een douchestoel bestellen is een goede en vooral veilige keuze wanneer u minder mobiel bent. Doordat u tijdens het douchen kunt gaan zitten, en niet de gehele wasbeurt hoef te staan, verlaagt u de kans op gevaarlijke valpartijen. Bij het bestellen van een douchestoel zijn er veel opties, waarbij de verschillende voordelen soms moeilijk te ontdekken zijn. Zo kunt u kiezen tussen het laten bevestigen van een douchestoel aan de wand van uw badkamer, of u kunt gaan voor een verrijdbare douchestoel. De voordelen van beide soorten leest u hier.

Een douchestoel aan de muur versus een verrijdbare douchestoel

Wanneer u een douchestoel wilt bestellen, ziet u al snel dat het aanbod groot is, waarbij de prijzen kunnen oplopen tot honderden euro’s – terwijl u de goedkoopste douchestoel vaak al voor een paar tientjes kunt bestellen. Wat is dan precies het verschil tussen al deze stoelen, en waarom is de één zoveel duurder dan de ander? Over het algemeen is de belangrijkste keuze die u kunt maken die van een vaste douchestoel aan de muur of een verrijdbare douchestoel. Hoewel een vaste douchestoel misschien een duurdere optie lijkt, is dit in de praktijk niet altijd zo. Een vaste douchestoel kan bijvoorbeeld een simpel inklapbaar krukje zijn, terwijl een verrijdbare douchestoel vaak volledig te personaliseren valt. Zo kunnen bijvoorbeeld de voetsteunen en de hoogte van de stoel aan uw lichaam aangepast worden. Ook is een verrijdbare douchestoel makkelijker schoon te maken. Voor deze optie moet u dus vaak iets dieper in de buidel tasten, maar op de lange termijn heeft u er veel aan.

Advies over het bestellen van een douchestoel

Bent u er nog niet helemaal uit welke douchestoel u wilt bestellen? Bij Zorgthuiswinkel.nl kunt u terecht voor advies op maat en een uitstekende service. Hun medewerkers met veel ervaring kunnen samen met u de perfecte douchestoel bestellen, oftewel een hulpmiddel die bij al uw wensen past en u optimale veiligheid biedt.