NVHK
Image default
Zorg

Ontvang autisme begeleiding in de omgeving van Deurne en Helmond

Heb je autisme of ken je iemand met autisme in jouw omgeving? BijdeHand Pedagogisch en Autisme BegeleidingsCentrum biedt begeleiding aan mensen met autisme in de omgeving van Deurne en Helmond. Zij bieden verschillende soorten begeleiding aan mensen met autisme in de omgeving van Helmond, zodat er altijd een passende aanpak op maat geleverd kan worden. Het doel van hun begeleiding is om het stressniveau te verlagen en om mensen met autisme zelfstandiger en redzamer te maken.

Zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding

De autisme begeleiding die BijdeHand biedt, wordt zowel op individueel als groepsniveau gegeven. De nadruk ligt hierbij altijd op participeren in de samenleving, ontwikkelen van sterke kanten en het herkennen van wellicht minder sterke kanten, maar ook om de zelfredzaamheid te vergroten. Naast de begeleiding die zij bieden voor de persoon met autisme, bieden zij ook ondersteuning voor ouders en anderen in hun omgeving.

Begeleiding wanneer iemand in jouw omgeving autisme heeft

Je kunt ongetwijfeld ook begeleiding gebruiken wanneer iemand in jouw omgeving autisme heeft. Hoe ga je namelijk in bepaalde situaties om met iemand met autisme? Of hoe leer je beter begrijpen wat de beweegredenen zijn? Autisme is vaak lastig te begrijpen voor mensen in de nabije omgeving, zoals het gezin, de sportvereniging of klasgenoten. Heeft iemand uit jouw gezin autisme? Dan ontlasten ze je graag door te helpen met het aanleren en toepassen van sociale vaardigheid. Hierdoor heeft autisme een minder grote wissel trekt op het gezin.

Vraag naar meer informatie

Wil je als ouders graag ondersteuning ontvangen wanneer je kinderen met autisme hebt of heeft jouw zoon of dochter met autisme ondersteuning nodig? Kies dan voor autisme begeleiding in Helmond bij dit begeleidingscentrum. Zij bieden begeleiding aan mensen met autisme uit de Kempen, de A2 gemeenten, de Peel, zoals Helmond en Asten, maar ook andere plaatsen in deze omgeving. Neem contact met hen op voor meer informatie.

https://bijdehandzorg.nl/