NVHK
Image default
Zorg

Met autisme leren omgaan door middel van begeleiding in Deurne, nabij Helmond

Heeft een van je kinderen autisme of heeft je partner autisme en wil je hem/haar graag beter leren begrijpen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld uitstekend terecht bij BijdeHand Zorg. Zij bieden ondersteuning van ouders met kinderen met autisme, maar ook aan partners van personen met autisme. Het is logisch dat je vragen hebt over hoe je met sommige situaties om moet gaan. Ook is het begrijpelijk dat je zo nu en dan van mensen uit je omgeving vragen krijgt over hoe ze het beste om kunnen gaan met jouw kind of partner. Autisme is voor veel mensen lastig te begrijpen en daarom is het goed om er begeleiding bij te vragen. Door begeleiding te vragen aan BijdeHand Zorg uit Deurne, nabij Helmond, zul je autisme beter leren begrijpen en komt er minder druk op het gezin te liggen.

Ze bieden ook begeleiding aan de persoon met autisme zelf

Bovendien kun je deze organisatie inschakelen voor persoonlijke begeleiding aan de persoon met autisme zelf. Hij of zij krijgt dan hulp bij het aanleren en toepassen van sociale vaardigheden, zodat ze beter kunnen reageren op diverse sociale situaties. Het doel dat deze organisatie nastreeft is als volgt: ze willen mensen met autisme graag zelfstandiger en zelfredzamer maken. Daarnaast willen ze het stressniveau van de persoon met autisme aanzienlijk kunnen verlagen. Ook bieden ze begeleiding aan in groepsverband.

Vraag naar de mogelijkheden

Ben je benieuwd hoe BijdeHand Zorg uit Deurne, nabij Helmond, begeleiding kan bieden aan jou of aan iemand uit je omgeving met autisme? Neem dan contact op met deze organisatie via de contactgegevens op hun website. Om ondersteuning te kunnen krijgen, is het wel noodzakelijk dat je een indicatie hebt van de gemeente. Ook voor het aanvragen hiervan kun je een beroep doen op de medewerkers van deze organisatie. Zij helpen je hier graag bij.

https://bijdehandzorg.nl/