NVHK
Image default
Zorg

Waarom zou je wasbare luiers voor je kleintje gebruiken?

Dat een kleintje geld kost, mag geen geheim heten. Geen probleem, want het is het meer dan waard. Het grote bedrag dat op regelmatige basis aan luiers opgaat, doet echter wel een beetje pijn. Wegwerpexemplaren zijn natuurlijk lekker makkelijk, maar op de lange termijn duurder. Bovendien worden er veel chemische componenten in verwerkt, wat de kans op huidirritatie bij je kleintje verhoogt. Wasbare luiers hoef je maar één keer aan te schaffen en zijn een stuk vriendelijker voor de huid. Ook zijn ze bewezen effectief bij het bevorderen van de zindelijkheid.

Vriendelijk voor huid, portemonnee én milieu

Wasbare luiers zijn in de meeste gevallen van katoen vervaardigd. Dat geldt ook voor de exemplaren die je bij Kaatje Katoen aanschaft. Het bedrijf startte in 1992, alweer bijna dertig jaar geleden, als pionier op het gebied van herbruikbare luiers. Deze zijn een stuk vriendelijker voor de huid van je kleintje, maar ook in het algemeen voor het milieu. Winst behaal je dus op meerdere gebieden! In de webshop van deze aanbieder vind je een ruim assortiment, uitgevoerd in de leukste kleuren en patronen. Luiers zijn overigens in twee categorieën te verdelen: eendelige en tweedelige systemen. Bij die laatste is het absorberende deel los van de waterdichte laag, terwijl de eendelige systemen complete luiers betreffen.

Ook voor moeders zijn er genoeg hygiëneproducten beschikbaar

Bij Kaatje Katoen ben je overigens niet alleen aan het juiste adres voor wasbare luiers, ook benodigdheden zoals billendoekjes en verschoningsmatjes zijn er, net als voor jou wasbaar maandverband, verkrijgbaar. Als je dan toch al huid-, portemonnee- en milieuvriendelijk te werk gaat, ben je misschien ook geïnteresseerd in de aanschaf van wasbaar maandverband. Ook deze producten worden van natuurlijke materialen gemaakt waardoor de vaginale gezondheid optimaal gewaarborgd blijft. Dankzij het ademende textiel ontstaat er geen broeierige omgeving en krijgen bacteriën aanzienlijk minder kans om jou jeuk en andere irritaties op te leveren. Wasbaar maandverband heeft dus zeer veel voordelen ten opzichte van wegwerpmaterialen.