NVHK
Image default
Bedrijven

Veiligheid voor iedereen

Op vele plekken wordt er gebruik gemaakt van gevaarlijke mengsels voor verschillende producten, in het huishouden en in het bedrijfsleven. Niet iedereen weet welke stoffen in deze producten zitten en hoe ze moeten reageren mocht er iets fout gaan. Hierom is het belangrijk dat dit goed vermeld is voor fysische gevaren en gezondheidsgevaren.

De UFI code is er voor zodat dit allemaal goed wordt bijgehouden. Hierin staat vermeld welke fysische- en gezondheidsgevaren in het mengsel zitten. Mocht er dan iets gebeuren dan kan men de UFI code doorgeven zodat er accuraat gehandeld kan worden met de stoffen die in het product zitten.

De UFI geeft veel veranderingen

Voor leveranciers van gevaarlijke stoffen kan de UFI code behoorlijk wat veranderingen te weeg brengen. Zo moeten ze het BTW nummer van het bedrijf aangeven, dit is vaak niet zo’n probleem. Wat soms het probleem zal leveren is het formuleringsnummer. In het interne systeem heeft dit namelijk 2 nummers die bijgehouden moeten worden. Het UFI nummer en het formuleringsnummer. Waar dit het probleem kan opleveren is wanneer het product veranderingen krijgt buiten de wettelijk toegestane grenzen.

Want op dat moment moeten ze een nieuw UFI nummer en formuleringsnummer aanmaken. Zo kan het product na verloop van tijd meerdere UFI nummers en formuleringsnummers hebben wat allemaal bijgehouden moet worden. Voor 3 producten is dit geen probleem, maar voor 10-tallen nummers of meer wordt dit een grote database om bij te houden. Maar het is allemaal zeer belangrijk en sinds 1 januari 2020 verplicht.

https://www.devibfabriek.nl/wat-is-de-ufi/