NVHK
Image default
Bedrijven

Inzicht krijgen in je processen

Het is logisch dat je wilt dat je bedrijf zo efficiënt mogelijk werkt. Om te kunnen zien waar er ruimte is voor verbetering is het belangrijk je goed inzicht hebt in je processen. Zomaar lukraak nieuwe dingen gaan doorvoeren zonder duidelijk onderzoek kan er juist voor zorgen dat er nog minder efficiënt gewerkt worden.

Processen stap voor stap in kaart brengen

Om te weten waar eventuele problemen zitten is het allereerst belangrijk dat je een goed overzicht van alle processen en de bijbehorende processtappen. Door ieder proces stap voor stap in kaart te brengen kom je vaak al tot nieuwe inzichten zonder er überhaupt op te focussen.

Gebruik een time tracker voor alle werkzaamheden

Het gebruiken van een time tracker voor diverse werkzaamheden is een goede tool om je processen in kaart te brengen. Door te timen hoelang iedere processtap duurt krijg je een goed overzicht over waar er nog tijd gewonnen kan worden. Daarnaast is een time tracker sowieso een goede en handige tool voor bijvoorbeeld het doorrekenen van uren aan klanten. Ook krijg je hierdoor inzicht in welke personeelsleden efficiënter werken dan anderen.

Haal nieuwe inzichten in huis

Een frisse blik op je processen zorgt ook vaak voor nieuwe inzichten. Als interne is het lastig om met een andere blik te kijken naar alle processen. Een buitenstander ziet daardoor vaak andere dingen dan de mensen die binnen het bedrijf werkzaam zijn. Je kunt daarom vaak tijdelijk iemand inhuren om je processen te versnellen en te verbeteren.

https://keeping.nl/time-tracker