NVHK
Image default
Bedrijven

Amandelstenen: hoe kun je ze zelf verwijderen?

Een oorzaak van een slechte adem kan amandelstenen zijn. Dit worden ook wel tonsilstenen genoemd. Ze zijn in principe onschuldig, maar wel erg vervelend. Je adem gaat er namelijk van stinken wat ertoe kan leiden dat jij je niet op je gemak voelt. Amandelstenen zijn namelijk een bron van bacteriën die onaangename geurtjes verspreiden. Het is dus erg handig wanneer je deze zo snel mogelijk weg kunt laten halen. Gelukkig kun je dit ook heel eenvoudig thuis zelf doen. Hier zijn verschillende manieren en producten voor en deze staan hieronder voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder om te kijken welke manier voor jou het gemakkelijkst is om die vervelende amandelstenen te verwijderen.

Amandelstenen voorkomen doe je zo

Het voorkomen van amandelstenen is uiteraard beter dan het genezen ervan. Naast dat ze een nare geur veroorzaken, kunnen ze ook nog meer vervelende klachten veroorzaken. Het zijn namelijk witte brokjes of puntjes achter in je keel. Dit kan ervoor zorgen dat je moeite hebt met slikken of dat je het gevoel hebt dat er iets vastzit in je keel. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor keelpijn of een dat je een metaalsmaak proeft in je mond. Je kunt amandelstenen het beste voorkomen door je mond goed te verzorgen. Dit kan door goed je tanden te poetsen, flossen of door regelmatig mondwater te gebruiken. Een goede mondgezondheid zorgt er namelijk voor dat je minder snel last hebt van amandelstenen.

Oravall mondwater om amandelstenen te voorkomen

Nog beter dan amandelstenen verwijderen is om ze te voorkomen. Amandelstenen ontstaan namelijk vaak wanneer je geen goede mondgezondheid hebt en er veel bacteriën in je mond zitten. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat die schadelijke bacteriën niet ongeremd hun gang kunnen gaan. Mondwater helpt hier heel veel bij. Het mondwater van Oravall bevat geen alcohol omdat dit alle bacteriën bestrijdt, zowel de goede als de slechte. Daarnaast droogt alcohol je mond alleen maar uit waardoor de slechte bacteriën juist hun gang kunnen gaan. Het bevat echter wel actieve zuurstof. Dit pakt namelijk alleen maar de slechte bacteriën aan en laat de goede bacteriën gewoon hun gang gaan. Daarnaast zorgt het mondwater er natuurlijk ook voor dat je mond helemaal gereinigd wordt en dat je een aangename en frisse adem hebt.

TonsilFresh Cupping Glass om amandelstenen te verwijderen

Met de TonsilFresh Cupping Glass kun je zelf op een veilige en snelle manier je amandelstenen en andere bacteriën uit je keel verwijderen. Dit is een klein pipetje dat is gemaakt van glas met aan de ene kant een oranje zuigbal. Deze knijp je in en vervolgens plaats je het andere uiteinde achter in je keel, op de amandelstenen. Wanneer je het balletje loslaat, zuigt hij vacuüm waardoor hij het amandelsteentje opzuigt. Je kunt dan de pipet uit je mond halen en dan zul je zien dat het amandelsteentje eraan blijft hangen. Door de amandelstenen te verwijderen, heb je minder kans op op een keelontsteking. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je niet langer last zult hebben van een slechte adem. Doordat het pipetje van glas is gemaakt gaat het heel lang mee en hoef je dus geen nieuwe meer te kopen.

TonsilFresh Nasal Sinus Drops om amandelstenen te voorkomen

Amandelstenen kun je beter voorkomen door TonsilFresh Nasal Sinus Drops te gebruiken wanneer je last hebt van een verkoudheid of van allergieën. Wanneer je hier last van hebt, loop je namelijk de kans dat je teveel neusslijm hebt. Dit gaat dan achter in je keel zitten en hier gaan dan weer bacteriën zich ophopen. Deze veroorzaken uiteindelijk dan amandelstenen. Door deze neusdruppels te gebruiken, die speciaal zijn ontworpen om vuil in de amandelen en amandelstenen tegen te gaan, heb je hier dus minder kans op. Het is dus een hele eenvoudige en effectieve manier om amandelstenen te voorkomen.

Orapack om amandelstenen te voorkomen

Je kunt amandelstenen voorkomen door je mond goed schoon te houden. Dit kan heel eenvoudig met de schoonmaak set van Orapack. Dit bestaat uit een reinigingsborstel voor je tong en een speciale gel. Deze gel zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van een slechte adem, een vieze smaak in de mond en beslag op je tong. Het is dan de bedoeling dat je deze gel op je tong smeer en je tong borstelt met de hiervoor bedoelde reiniger. Vervolgens schraap je alles van je tong af. Op deze manier zijn de bacteriën in je mond gemakkelijk en snel verwijderd waardoor deze geen amandelstenen of een andere vervelende lucht kunnen veroorzaken. Naast dat het amandelstenen voorkomt, is deze kit ook erg fijn om verzekerd te zijn van een frisse adem en schone mond.

Loop Extractor om amandelstenen te verwijderen

Wanneer je regelmatig last hebt van amandelstenen, weet je hoe vervelend dit is. Ze zorgen voor keelpijn, een slechte adem en kunnen zelfs een keelontsteking veroorzaken. Het is daarom erg fijn als je deze zelf op een snelle en veilige manier kunt verwijderen. Gelukkig kan dat allemaal ook met de Loop Extractor. Dit is een klein staafje met aan het uiteinde een lusje. Dit staafje stop je op je mond en het lusje plaats je dan op een wit plekje of op een amandelsteen. Met dat lusje schraap je vervolgens het plekje weg. Op deze manier ben je er meteen van verlost en merk je meteen dat je weer beter adem kunt halen en de keelpijn weg is. Doordat je deze plekjes snel en eenvoudig weg kunt halen, wordt je mondgezondheid een stuk beter.

TonsilFresh led kit om amandelstenen te verwijderen

Je kunt ook de TonsilFresh led kit gebruiken om zelf je amandelstenen op een veilige manier te verwijderen. Dit is een setje met daarin verschillende tools om je amandelstenen te verwijderen. Zo zit er een staafje bij met daaraan een lusje waarmee je je amandelstenen kunt uitdrukken of wegschrapen. Ook zit er een verwijderaar in met daarin een fel lampje aan het uiteinde zodat je precies ziet wat je aan het doen bent en waar je moet zijn. Hiervoor zijn er drie verschillende opzetstukjes zodat je ook de plekjes kunt bereiken die wat dieper zitten.

https://web-wings.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom een ​​DXracer-gamingstoel kopen?

Fysiotherapie Deventer

De juiste aansluiting van een elektrische kookplaat kennen