NVHK
Image default
Gezondheid

Laat triggerpoints verdwijnen met behulp van dry needling fysiotherapie

Heb je de laatste tijd veel last van hoofdpijn, krachtverlies in je benen of armen en spier- en gewrichtspijn? Het zou makkelijk kunnen dat je last hebt van spierknopen, ofwel triggerpoints. Dit zijn kleine verhardingen in je spieren die letterlijk aanvoelen als knopen en die eerdergenoemde klachten kunnen veroorzaken. Je kunt triggerpoints verhelpen door een afspraak te maken voor dry needling fysiotherapie, bijvoorbeeld bij FysiCo Lopez Toorn in Dordrecht. Hier werken vele specialisten die getraind zijn in dry needling fysiotherapie en al vele patiënten van hun klachten af hebben geholpen. Is deze vorm van fysiotherapie ook iets voor jou? Ontdek het!

Wat je kunt verwachten bij dry needling fysiotherapie

Kies je ervoor om dry needling fysiotherapie te ondergaan bij deze praktijk in Dordrecht, dan volgt er eerst een intake om jouw klachten in kaart te brengen en te ontdekken waar de spierknopen precies zitten. Zodra de dry needling fysiotherapie daadwerkelijk wordt uitgevoerd, worden er kleine naaldjes in de spierknopen gestoken, waarna de spier snel aanspant en vervolgens weer ontspant. Dat wordt een twitch genoemd. Door dit ritueel regelmatig te herhalen, zullen de spiervezels blijven ontspannen en uiteindelijk helemaal verdwijnen. Je komt vervolgens langzaam maar zeker van al je klachten af.

Redenen om voor deze vorm van fysiotherapie te kiezen

Er zijn meerdere redenen waarom deze vorm van fysiotherapie voor jou geschikt zou zijn:

  • Het is een perfect alternatief voor het gebruik van pijnstillers;
  • Het is een effectieve methode die snel resultaat geeft;
  • Het wordt vergoed door je zorgverzekeraar.

Maak vandaag nog een afspraak

Ben je ervan overtuigd dat deze praktijk in Dordrecht jou kan helpen van je spierknopen en bijbehorende klachten af te komen? Schroom dan niet om een afspraak te maken. Een gezond lijf gaat immers voor alles! Je bereikt de specialisten heel eenvoudig en kunt zelfs in het weekend, in de ochtenden en vroege avonduren terecht. Dat is wel zo fijn als je een druk schema hebt. Maak direct een afspraak via de contactgegevens op de website.

https://www.fysicodordrecht.nl/