NVHK
Image default
Bedrijven

Wanneer is leasen interessant?

Wanneer kiest u er nu voor om een auto te leasen? Vaak wordt er geleased door bedrijven, maar u kunt ook zelf een auto leasen. Het voordeel van leasen is dat u in de mooiste auto’s kunt rijden voor een vast bedrag in de maand. Zo hoeft u niet jaren te sparen, maar weet u precies waar u aan toe bent. U bent dan niet de eigenaar van de auto, maar u leent hem voor een bepaalde tijd wat in het contract staat. Daarbij heeft u geen kosten aan de auto. De enige kosten die u zelf moet betalen zijn de maandelijkse leasekosten en de benzine. 

 

Zakelijk leasen

Als bedrijf is het heel voordelig om te zakelijk te leasen. Het is namelijk vaak niet mogelijk om voor iedere werknemer een eigen auto te kopen. Daarom is het leasen voor bedrijven ideaal. Je hebt volledig inzicht in de maandelijkse kosten en komt niet voor verrassingen te staan. Mocht er schade zijn aan de auto wordt dat betaald door de eigenaar van de auto. De maandelijkse kosten hangen af van de auto die u kiest. Hoe duurder de auto, hoe hoger de kosten zullen zijn. 

 

Soorten leasevormen 

Als u interesse heeft in het leasen van een auto is het belangrijk dat u van tevoren goed uitzoekt welke leasevorm het beste bij uw huidige situatie past. Leasevormen waaruit u kunt kiezen zijn:

 

 

Elke leasevorm heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om u eerst goed te laten adviseren. Zo kan het tussen leasevormen verschillen hoe lang u de auto kunt leasen of in welke periode u het leasegeld moet betalen. De elektrische auto’s worden steeds populairder. Daarom kunt u er nu ook voor kiezen om elektrische auto’s te leasen. Zo rijdt u op langer termijn veel voordeliger én het is ook nog eens beter voor het milieu.