NVHK
Image default
Bedrijven

De geneeskracht van bieten.

Bieten zijn ondergronds groeiende knollen, je kunt ze rauw en gekookt eten. Ook zijn deze knollen heel gezond, er zitten namelijk veel gezondheidsvoordelen aan het consumeren van bieten. Om groente sap te maken van bieten is het wel makkelijker om gekookte bieten te gebruiken. En dat geldt al helemaal als er slowjuiced sap gemaakt wordt en daarom worden er bij The Juice Factory Gekookte bieten gebruikt voor hun Kidney cleaner sapje.

Rode biet tegen hoge bloeddruk

Bieten staan erom bekend dat ze voor een aantal medicinale toepassingen kunnen worden gebruikt. Al heel lang worden bieten voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met de ingewanden en spijsvertering, maar ook voor bloedziektes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat rode bieten helpen tegen te hoge bloeddruk. Door een halve liter van het sap te drinken zakte de bloeddruk, en dit effect bleef voor 24 uur na het drinken meetbaar.

Bieten tegen kanker

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat betanine getest is op kankercellen. Betanine wordt toegevoegd aan een tumor en zorgt ervoor dat deze minder snel groeit. Dit is getest op tumors in de zenuwbaan, borst, prostaat, darmen, teelballen, maag en longen. Dit is nog geen bewijs dat bieten tegen kanker werken, maar zeker wel een aansporing naar verder onderzoek.

Bieten zijn goed voor het bloed

Bieten zijn goed voor bijna alles wat met het bloed te maken heeft. Atherosclerose ofwel aderverkalking kan worden voorkomen door het consumeren van bietjes. Dit komt doordat de homocysteïne niveaus in het bloed dankzij de bieten gereguleerd worden. Ook speelt choline, een amoniumzuur een sleutelrol in het neutraliseren van de ongewenste homocysteine. Daarnaast is betaïne een variatie van choline; dit is namelijk choline waaraan 3 soorten methylgroepen zijn gehecht. Ook zorgt betaïne ervoor dat ontstekingen in allerlei lichaamsdelen voorkomen kunnen worden.

Heeft u al zin gekregen om een lekker bietensapje te proberen? Probeer dan The Kidney Cleaner van The Juice Factory, deze bevat de gezonde rode bietjes en daarnaast nog veel meer lekkere groenten en fruit.

Gerelateerde artikelen

Veiligheid voor iedereen

Waar zijn tuinkamers voor?

De juiste aansluiting van een elektrische kookplaat kennen