NVHK
Image default
Bedrijven

Hoe kan je je immuunsysteem verbeteren?

Ziek worden vindt niemand fijn en het is dan ook logisch dat iedereen dat probeert te vermijden. Een goed immuunsysteem is de beste manier om jezelf te weren tegen vervelende ziektes. Je immuunsysteem werkt namelijk als een soort schild tegen infecties, bacteriën of virussen. Door je immuunsysteem te verbeteren ben je dus beter beschermd tegen een hoop verschillende ziektes.

Je immuunsysteem verbeteren met voeding en water

Een goede darmflora is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor ons immuunsysteem. Je darmflora verbeteren zorgt er dus ook voor dat je immuunsysteem verbeterd. Je kunt je darmflora het beste verbeteren door het nemen van probiotische voedingsmiddelen. Daarnaast is het goed om voldoende water te drinken. Je lichaam heeft namelijk veel vocht nodig om ziektes te kunnen opsporen en af te voeren. Als laatste kun je door het nemen van de juiste voedingsstoffen ook je immuunsysteem verbeteren. Voedingsstoffen als vezels, noten, eiwitten of vitamines hebben een positieve invloed op je immuunsysteem.

Nachtrust en beweging

Je immuunsysteem doet het meeste werk tijdens je slaap. Tijdens je slaap hoeft je lichaam namelijk minder te focussen op andere activiteiten. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende nachtrust hebt zodat je immuunsysteem zijn volle gang kan gaan. Genoeg bewegen overdag zorgt voor een verbeterde nachtrust. Daarnaast zorgt voldoende beweging in zijn algemeenheid voor een betere gezondheid. Je immuunsysteem verbeteren kan ook door het innemen van voedingssupplementen met een positieve werking op je immuunsysteem. Denk hierbij aan vitamine C en D, maar ook andere voedingsstoffen die je mist met voeding.

 

https://buteyko-limburg.nl/immuunsysteem-verbeteren/

Gerelateerde artikelen

Wat is miracle morning en wat zijn de voordelen ervan?

Lekker genieten van jouw terras

Goed voorbereid op rijles gaan