NVHK
Image default
Bedrijven

De juiste aansluiting van een elektrische kookplaat kennen

Elektriciteit verwarmt de keuken efficiënter dan gas, wat resulteert in een koelere keuken als het fornuis aan staat. Bovendien behouden deze fornuizen een constante temperatuur tijdens het kookproces. Er is slechts één uniform oppervlak om op een elektrisch fornuis te reinigen, dus schoonmaken is moeiteloos. Meestal wordt een kookplaat gebruikt in combinatie met een oven, maar het kan ook een op zichzelf staand apparaat zijn. Als je een elektrische kookplaat wilt gebruiken, zoals een inductiekookplaat of een keramische kookplaat, is een goede aansluiting essentieel. Een machine zonder geschikte connector kan slechts gedeeltelijk, helemaal niet, of zekeringen doorslaan. Om de juiste elektrische kookplaat te kiezen, moet je uitzoeken welke aansluiting je hebt. Elektricien Apeldoorn 055 Aannemers zijn te huur als je in de stad woont.

Stappen bij het aansluiten van kookplaten

Controleer eerst de stopcontacten in je keuken om te bepalen of je de juiste aansluiting hebt voor een keramische kookplaat of inductiekookplaat. Heb je een 5-polig Perilex stopcontact? De fase kan worden bepaald aan de hand van de zekeringkast door te zoeken naar een dubbelpolige stroomonderbreker. In wezen bestaat een dubbelpolige stroomonderbreker uit twee verbonden stroomonderbreker panelen. Dit is een paar blokken met een enkele handgreep. Kies een elektrische kookplaat die geschikt is voor twee fasen stroom. Elektrische kookplaten werken meestal in twee of drie fasen. Deze kookplaten kunnen vanwege hun hoge minimale stroomverbruik niet worden gebruikt met een gewone stroomvoorziening. In plaats daarvan moeten perilex-connectoren worden gebruikt. Een perilex aansluiten Apeldoorn kan door de profs worden uitgevoerd aangezien het een technische opgave is. Het is beter om een ​​elektricien in te huren om dit te doen als je het zelf niet kan doen.

Laat een elektricien uw kookplaat installeren

Het is ingewikkelder dan u denkt om een ​​oude spiraalvormige elektrische kookplaat te vervangen door een nieuwe draagbare kookplaat. Hoe eenvoudig het ook lijkt, het is geen gemakkelijke taak die u kunt volbrengen. Aangezien de apparatuur en installatie veel geld zullen kosten, is planning noodzakelijk. Een keuken is veelzijdiger en functioneler met een kookoppervlak. Een vrijstaande kookplaat wordt vaak afzonderlijk van de oven geïnstalleerd op keukeneilanden en andere gebieden om de functie van de kamer te vergroten. Er zijn verschillende soorten en stijlen kookplaten beschikbaar. Voor een nieuwe gaskookplaat die elektrische aanpassingen vereist, betalen de meeste bewoners ongeveer 500 tot 1.000 euro voor installatie, het nationale gemiddelde voor kookplaat installatie. Hoewel de prijzen sterk verschillen, kan een elektrische kookplaat tussen de € 375 en wel € 2000 kosten voor een inductiekookplaat die in een kookeiland is geïnstalleerd.