NVHK
Image default
Bedrijven

Goed voorbereid op rijles gaan

Wanneer je de leeftijd hebt bereikt waarop je mag beginnen met rijlessen, dan is dit vaak een spannend moment. Je zult namelijk nog nooit zelf in een auto hebben gereden. Het rijlestraject kan enige tijd duren, maar je kunt je er wel al enigszins op voorbereiden. Bijvoorbeeld door de auto theorie al goed te leren. Zo leer je namelijk al alle verkeersregels die gelden voor auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen. In het theorieboek vind je achterin ook alle verkeersborden en wegmarkeringen, plus de betekenis ervan.

Het theorie examen leren

In het theorieboek dat je hebt gekregen of de cd die erbij zit, kun je jouw theorie examen leren. Er zijn namelijk ontelbaar veel voorbeeldvragen te vinden, die ook vaak gebruikt worden tijdens het theorie examen. Bij zowel de boekvragen als de vragen bij de cd, zul je bij foute antwoorden het juiste antwoord gegeven krijgen. Ook zal er worden uitgelegd waarom dat het juiste antwoord is, zodat je er van kunt leren. Het theorie examen leren hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog, dankzij de plaatjes in het boek en animaties op de computer zul je jezelf beter in de gegeven situatie kunnen inbeelden.

Op theorie examen gaan

Het theorie examen leren hoef je niet oneindig lang te doen. Zodra je merkt dat je bijna altijd alles goed maakt, kun je jouw theorie-examen gaan inplannen. Doe dit op tijd of zelfs al voordat je begint met leren, aangezien de wachttijden bij het CBR soms best lang zijn. Het examen wordt gegeven op verschillende CBR-locaties bij jou in de buurt. Zodra je het theorie certificaat hebt behaald, mag je opgaan voor het praktijkexamen.

https://theorie-oefenexamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo ga je voorbereid vliegen!

Tips voor het vervangen van mijn meterkast

Amandelstenen: hoe kun je ze zelf verwijderen?