NVHK
Image default
Bedrijven

De beste manieren om hout te combineren in jouw interieur

Hout past in elk huis bij vrijwel elke woonstijl, waardoor het ook een van de populairste materialen is voor de inrichting van je huis. Er is veel diversiteit wanneer het aankomt op hout, van bijvoorbeeld donker tropisch hardhout tot steigerhout meubels. Naast het prachtig natuurlijk ogende uiterlijk is hout ook erg duurzaam en zal lang meegaan.

Eén houtsoort gebruiken in jouw inrichting

Als je het liefst een strakke inrichting wilt, kan je beter kiezen voor een enkele houtsoort die je in je interieur verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld van steigerhout meubels gebruiken. Deze houtsoort is heel mooi te combineren met een industriële inrichting, zoals staal. Zo kan je meubels maken met steigerbuizen of een stalen onderstel. Het kan zijn dat het gebruik van een enkele houtsoort saai vindt. In dit geval kan je jouw meubels ook verfraaien door het hout mooi aan te kleden met bijvoorbeeld een kleed of enkele kussens. Ten slotte is steigerhout erg goed te combineren met wit. Zo staan steigerhout meubels goed bij een witte muren.

Verschillende houtsoorten combineren

Je hoeft natuurlijk niet een enkele houtsoort te kiezen voor je inrichting. Je kan veel houtsoorten heel goed met elkaar combineren, voor het brengen van een elegante en natuurlijke sfeer in je huis. Hierbij is het belangrijk dat je de ondertoon van de verschillende houtsoorten goed met elkaar laat matchen. Zo past een houten meubel met een warme tint minder goed bij een lichte vloer. Je kan dezelfde lichte vloer veel beter matchen met een donker, verweerd houten meubelstuk, omdat dit een mooi contrast geeft zonder dat de tinten botsen.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/