NVHK
Image default
Dienstverlening

Elektricien Schiedam helpt jou met je groepenkast uitbereiden

Veel mensen vragen zich af wanneer het nodig is om je groepenkast uit te bereiden en waarom dat nodig is. Er zijn verschillende redenen waarom het uitgebreid moet worden. Er zijn wel veel redenen ervoor, maar het behoort niet tot de alledaagse klusjes in huis. Als jij in schiedam woont en je hebt iemand nodig die dit voor je kan doen, dan kan je terecht bij Elektricien Schiedam. De monteurs zijn ervaren en weten precies hoe ze jou moeten helpen. 

Waarom groepenkast uitbreiden?

Iedereen heeft in huis apparaten. Je hebt er nog meer dan dat je door hebt. Je hebt bijvoorbeeld apparaten zoals een magnetron, een vaatwasser, een wasmachine, een droger en een oven. Dit zijn grote apparaten die veel stroom verbruiken. Als je deze apparaten tegelijkertijd gaat gebruiken, dan kan je last krijgen van stroomuitval. Dat is heel erg vervelend. Als je dat wilt voorkomen, dan is het nodig om je groepenkast uit te bereiden. Het zorgt ervoor dat de stroom wordt verdeeld. Zo raakt de stoppenkast niet overbelast. Extra groepen worden ook gebruikt voor inductie kookplaten, magnetrons, ovens, zonnebanken, zonnepanelen, buitenverlichting, wasmachines en drogers. Voor sommige van deze apparaten is het noodzakelijk om je verdeelkast uit te bereiden. Dit is het geval bij de zonnepanelen en inductiekookplaat.

Extra groepen voor inductie

Als je wilt gaan koken op inductie is het ook nodig om je verdeelkast uit te bereiden. Dit is nodig omdat het apparaat een hoog vermogen heeft. De meeste apparaten kan je aansluiten op een wandcontactdoos van 230v, maar dat kan niet met een inductiekookplaat. Je hebt er een perilex aansluiting voor nodig. En het is ook nodig om een extra groep aan te sluiten. Het apparaat verbruikt veel energie. De perilex aansluiting zorgt ervoor dat het apparaat genoeg stroom ontvangt om goed te kunnen functioneren. De uitbreiding zorgt ervoor dat de stoppenkast niet overbelast raakt. Elektricien Schiedam kan dit voor je aanleggen.