NVHK
Image default
Dienstverlening

Leiderschapstraining – 4 stappen om te helpen bij uw leiderschapstraining

Leiderschapstraining is een essentieel onderdeel bij het bereiken van succes in het leven. Het is belangrijk dat we niet alleen anderen kunnen leiden maar ook onszelf. Niemand komt in dit leven vooruit door simpelweg alleen anderen te volgen. Soms moeten we kiezen om zelf een nieuwe weg in te slaan. 

Goede leiderschapstraining is meer dan alleen maar een voorsprong op anderen hebben. Een leider durft actie te nemen. Vaak geloven we iemand die er als een leider klinkt of er zo uitziet, zeker in de Verenigde Staten. Maar zijn het dan ook echte leiders?

Desalniettemin moeten we ons richten op gedrag in plaats van alleen het uiterlijk. Houd deze vier stappen in het achterhoofd. 

1] Kijk altijd naar nieuw potentieel. De wereld waarin we leven is constant aan het veranderen. Sta open voor deze nieuwe ontwikkelingen. Kijk maar naar de mensen die voor ons kwamen, de ontdekkers en avonturiers die succes hadden. Sommige mensen dat bepaalde mensen slagen omdat ze geluk hadden dat de op de juiste plek op het juiste moment waren. Er zit misschien een kern van waarheid in maar dan nog is het zo dal als mensen niet openstonden voor succes, het niet veel had uitgemaakt of ze op de juiste plek op het juiste moment waren. 

2] Herken motivatie, waar het ook vandaan komt. Vaak houden de slimste leiders de concurrentie goed in de gaten. Ze kijken naar de sterke kanten en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Kijk naar de zwakheden van de concurrentie en zorg deze bij uzelf te vermijden. Dat is wat leiders die positieve verandering aanhangen immers doen. 

3] Leer elke dag iets nieuws. U moet elke dag kijken naar hoe u uw perspectief kunt verbreden, zowel innerlijk als uiterlijk. Scherp uw gedachten met zowel kennis als principes maar wees niet bang om ook uw social perspectief te verbreden. Ga op zoek naar en verbindt met mensen en dompel u onder in het social leven. Wie weet wanneer deze ervaringen van pas kunnen komen tijdens de leiderschapstraining. 

4] Kijk onder het oppervlak en ga dieper in op de vraag. Net als bij stap 3 wijkt u van het conventionele pad af en bestudeert u het hoe en waarom. Door de werking van binnenuit te bestuderen zult u het grotere plaatje steeds beter gaan zien. 

Naar website IvPP persoonlijk leiderschap!

http://www.ivpp.nl/leiderschap/training