NVHK
Image default
Dienstverlening

Led Design Holland vertelt u alles over de bespaarmogelijkheden van ledlampen

Kent u www.leddesignholland.nl? Wij vinden het een interessante website boordevol informatie over LED verlichting werkplaats, kantoor en winkel. Laten we LED verlichting bedrijfshal en showroom trouwens niet vergeten. Op de site vindt u ook handige tools als de LED bespaarcalculator. Hij werkt als volgt. U moet een drietal zaken invoeren wat betreft zakelijke verlichting.

  1. Het aantal aanwezige lampen op de werkvloer.
  2. Het wattage van die lampen.
  3. Het aantal uren dat de lampen op een dag branden.

Mochten de punten 2 en 3 meerdere antwoorden hebben (bijvoorbeeld 60W en 40W, 8 tot 10 uur) neemt u dan het gemiddelde. Bij 1 is het belangrijk alle ruimtes mee te nemen. Stel u heeft een winkel, vergeet dan de lampen op het toilet, in de opslag en de kantine niet mee te tellen. We geven een voorbeeld. U heeft in uw shop 17 armaturen hangen en staan. Vrijwel allemaal van 40W. De openingstijden zijn: 09.00 uur tot 17.00 uur. Van het aantal uur dat een lamp brandt, maken we 8,5. Er is namelijk altijd iemand die de deuren opent om 08.45 uur. En het gebeurt vrijwel dagelijks dat de winkel pas daadwerkelijk om 17.15 uur dichtgaat. Die gegevens – 17 / 40 W / 8,5 – vullen we in de calculator in. De uitkomst is ruim €108 op jaarbasis. En dit is pas het begin…

Led Design Holland maakt het mogelijk om nog meer te besparen. Heeft u wel eens gehoord van een licht management systeem? Deze software zorgt voor een nog grotere bezuiniging op de energienota. Een bekend en veelgebruikt systeem is DALI, dat staat voor Digital Adressable Lighting Interface. Het pakket stuurt alle lampen en bijbehoren in een fabriek of kantorenpand vanuit één centraal punt aan. Het bevat:

  • daglichtregeling;
  • aan- en afwezigheidsdetectie;
  • automatische tijdsturing;
  • per werkplek / bureau aanpasbare en instelbare verlichting.

DALI zorgt ervoor dat alle lampen samen precies de juiste hoeveelheid licht uitstralen. Ze zorgen – de hele dag en iedere dag – voor de best mogelijke werkomstandigheden. Dankzij DALI brandt geen enkele lamp ooit nog te lang of te fel.

https://www.leddesignholland.nl/