NVHK
Image default
Dienstverlening

Succesvolle marketing op Instagram en YouTube

Heb jij besloten een business account aan te maken op Instagram. Gefeliciteerd! Een heel goed idee. Instagram is booming en zal dat nog lang blijven. Op de website van www.yourbusinessonline.nl van social media bureau Your Business Online staat veel informatie over Instagram marketing. Zo lazen we onder meer het volgende.

Instagram en Facebook

Als je professionele Instagram pagina klaar is, kun je die koppelen aan andere zakelijke profielen zoals Facebook. Een belangrijke stap gezien hetgeen je kunt bereiken met Facebook marketing. Wat voor alle online platforms geldt, geldt zeker ook voor Instagram: zorg dat je up-to-date bent. Denk aan een passende profielfoto, interessante info, hippe filmpjes en handige links. Veel Instagram gebruikers zitten dagelijks online. Zij verwachten niet perse iedere dag een nieuwe post van jou, maar wel regelmatig. Een paar keer checken en alleen maar ‘oude’ content zien, leidt regelrecht tot afhaken. Er zijn immers veel andere profpagina’s die wél steevast verversen. Denk goed na over wat je meldt. Net als in de fysieke wereld willen mensen online weten waar ze aan toe zijn. Naast regelmaat is overzichtelijkheid belangrijk. Zet dus niet alles door elkaar, maar maak gebruik van de Stories optie en voorzie je verhalen van pakkende titels. De gemiddelde Instagrammer is kritisch. Zorg dus voor kwalitatief goede filmpjes en foto’s. Ben je zelf niet zo creatief? Je zou Your Business Online kunnen inschakelen.

Aantal gebruikers van social media kanalen

Het team van social media bureau Your Business Online zou aanvullend je activiteiten op YouTube kunnen overnemen. Het bereik van YouTube is indrukwekkend. Op coosto.com staat vermeld dat YouTube in Nederland met 9.100.000 gebruikers inmiddels op de 3e plek staat, na Whatsapp (12.400.000) en Facebook (10.400.000). Dit zijn cijfers over afgelopen jaar. Alle online platforms zagen in 2021 de frequentie toenemen. Oftewel de kanalen worden steeds vaker bezocht. Groot voordeel van het plaatsen van YouTube video’s is dat die ook binnen Google (’s werelds grootste zoekmachine) worden getoond. In veel gevallen verschijnen de filmpjes helemaal bovenaan. Met YouTube kun je snel en doeltreffend je online zichtbaarheid vergroten.

https://www.yourbusinessonline.nl/