NVHK
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het organiseren van een tuinfeest

Tuinfeestjes zijn altijd hartstikke gezellig. Wat de gelegenheid ook is, feesten in de buitenlucht is voor iedereen in trek. Zie jij het wel zitten om binnenkort een groot tuinfeest te organiseren? Pak dan je parasols uit de garage en bereid je voor op het beste tuinfeest ooit! Met deze onderstaande tips organiseer jij het perfecte feest. 

Bereid kleine hapjes voor je gasten

Bij een tuinfeest is het vaak de bedoeling om de hele avond kleine hapjes te eten. Denk bijvoorbeeld aan wraps, mini pizza’s of stokbrood met tapenade. Het is extra leuk als je een thema bedenkt voor je tuinfeest. Als je een Ibiza themafeest houdt kun je exotische hapjes maken zodat iedereen zich in de juiste sfeer zal bevinden. Of misschien ga je liever voor een grillfeest waar veel vlees aanwezig moet zijn. De hapjes die je serveert zullen veel invloed hebben op de sfeer van je thuisfeest!

Het is altijd een goed idee om vooraf aan je gasten te vragen of ze speciale wensen hebben. Zo kun je rekening houden met eventuele allergieën of genoeg vegetarische mogelijkheden. Je weet zo zeker dat iedereen van het eten kan genieten en met een volle buik weer naar huis zal gaan. Ook kun je je budget en aankopen beter afstemmen op de wensen van je gasten. Je voorkomt zo dat je te weinig inslaat of dat er teveel eten over is na je tuinfeest en dat is wel zo fijn.

Zorg voor genoeg overkapping

Bij een tuinfeest moet je altijd rekening houden met het weer. Het kan zomaar omslaan, dus bereid je voor op wisselingen in de weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk dat je genoeg overkapping biedt aan je gasten. Een partytent is bijvoorbeeld handig als er regen is voorspelt: als de zon wegtrekt kan het feest gewoon doorgaan in de tent en dat is wel zo prettig.

Als het heel warm is dan zijn parasols wellicht een betere optie. Parasols kunnen verkoeling bieden als de temperaturen hoog oplopen en zijn daarom zeker niet te missen op zomerse tuinfeestjes. Verder kun je ook het eten beschermen tegen de hitte door er een parasol boven te plaatsen. Om mensen zoveel mogelijk ruimte te bieden onder de parasols kun je het beste kiezen voor zweefparasols. Bij deze parasols zit de parasolvoet namelijk aan de zijkant waardoor er meer ruimte ontstaat. Mensen en tafels kunnen zo direct onder de parasol worden geplaatst zonder dat er geworsteld moet worden met een gecentreerde parasolvoet