NVHK
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de voordelen van een klik PVC vloer

Woningeigenaren die op zoek zijn naar een strakke, veilige en kwalitatief goede vloer, hebben tegenwoordig veel keuze uit vloersoorten, modellen en stijlen. Een van de meest gewilde vloeren in de afgelopen tijd is een klik PVC vloer. Wat voor type vloer is een klik PVC-vloer precies? En wat is de meerwaarde van het leggen van een klik PVC-vloer in jouw huis, kantoorgebouw of in je bedrijf? In dit blog zetten we alles wat je moet weten over PVC-klikvloeren voor je op een rijtje.

Wat is een klik PVC-vloer voor vloersoort?

Klik PVC-vloeren zijn vloeren die bestaan uit PVC, dat via een beweging strak in elkaar geklikt wordt. Er hoeft dus niet gelijmd te worden. Het eenvoudige kliksysteem van hedendaagse PVC-vloeren is meteen een van de grootste voordelen van deze vloervariant. Het is namelijk vrij eenvoudig om deze vloeren, ook als je geen vloerspecialist bent, te leggen.

Klik PVC-vloeren zijn onderhoudsvriendelijk

Een kenmerk van klik PVC-vloeren die door gebruikers enorm wordt gewaardeerd, is het eenvoudige en beperkte onderhoud dat deze vloeren nodig hebben. De vloer geregeld schoonmaken met een stofzuiger en af en toe een dweil eroverheen halen, volstaan om een PVC-klikvloer jarenlang mooi en strak te houden. Van dit zeer beperkte onderhoud ga je in elk geval niet moe worden!

Een handige vloer voor gehorige appartementen een vochtige omnstandigheden

Een PVC-vloer met kliksysteem is de ideale oplossing voor mensen die in een gehorige flat wonen of in een appartementen met dunne muren. PVC vloeren zorgen namelijk voor een bovengemiddeld goede akoestische demping. Hierdoor voorkom je geluidsoverlast die bij de buren hoorbaar is als je over de vloer heen loopt. Strikt genomen kan een klik PVC-vloer op de grond een hoop irritaties en zelfs burenruzies voorkomen. Reken daarbij dat een klik PVC-vloer uitstekend tegen vocht bestand is. Mocht er onverhoopt een glas drinken op de grond vallen, of een van je kids loopt met natte laarzen of schoenen het huis in, dan is er met PVC niks aan de hand. Een PVC-vloer is goed bestand tegen dit soort vocht en zal geen krimp geven.

Een vloer die warm en zacht is, maar ook sterk en duurzaam

Een prettige eigenschap van klik PVC-vloeren is hun warme, zachte en flexibele touch. Het is dus comfortabel om over dit type vloeren te lopen. Tegelijk zijn klik PVC-vloeren erg sterk en duurzaam. Ze hebben dan ook een bijzonder lange levensduur!

PVC-klikvloeren bieden vele kuezemogelijkheden

Ten slotte is een zeer prettig kenmerk van PVC-klikvloeren de enorme keuzemogelijkheden die vloerspecialisten en interieurwinkels qua soorten, stijlen en kleuren PVC-vloeren te bieden hebben. Voor elk kleurvariatie, woonstijl en de hoge eisen die klanten tegenwoordig stellen is er een oplossing op maat beschikbaar.