NVHK
Image default
Marketing

Wat kan je als bedrijf met Social media? En is het nou echt effectieve?

In dit artikel neem ik jullie mee in een situatie waar je doormiddel van Social Media de marketingmix rond kan maken. Het is een situatie die gebaseerd is op een situatie die ik zelf hem meegemaakt.

Waarom Social media

 Heb je een product of dienst die nog niet heel bekend is, dan kan je jouw product aan de man brengen. Ben je een leverancier van een nieuw product of dienst, dan kan je dit heel slim aan de markt brengen door zowel jouw klant als zijn klant te enthousiasmeren. 

Je eigen klant enthousiasmeren

Als je een leverancier bent en jouw klanten zijn bedrijven, dan kan je het beste gebruik maken van LinkedIn. Dit Social Media kanaal is bedoeld voor de zakelijke markt en is zo ingericht dat je met een advertentie kan filteren op type bedrijf, bedrijfsgrote, functie van de desbetreffende persoon en je kan zelfs de aantal jaren in dienst filteren.

Heb je een nieuw product dan kan je via social media bedrijven hiervan op de hoogte brengen en ze enthousiast maken en zeggen dat ze er snel bij moeten zijn want op=op.

De klant van jouw klant enthousiasmeren

Heeft jouw klant ook zakelijke klanten, dan kan je hetzelfde platform gebruiken. Heeft jouw klant particulieren klanten, dan zou ik eerder gebruikt maken van Facebook, Instagram, YouTube, tiktok of snapchat.

Als je er nou voor zorgt dat je met jou product of dienst de klanten van jouw klant al enthousiast maakt en zorgt dat ze hiernaar op zoek gaan, dan zorg je dan je voor beide kanten de kansen aangrijpt.

Kortom zorg voor vraag, dan komt er aanbod en zorg voor aanbod, dan komt er vraag.

Social media uitbesteden

Heb jij je Social media beheer nog in eigen beheer en merkt je dat je hier nog niet alles uit weet te halen? Of heb je er simpel weg geen tijd voor, dan kan het wijs zijn om hiervoor een online marketing bureau in te schakelen!

Wat heb je nog meer nodig om je plan waterdicht te maken?

Als je mensen of bedrijven enthousiast maakt en ze schrijven het op om er later zich in te verdiepen; dan gaan ze later in Google op zoek naar jouw product. Door ervoor te zorgen dat je er dan ook staat heb je een grote kans dat je er klanten uit haalt! Je Kan op meerdere manier zorgen dat je hoger in Google komt te staan. Als je alle manieren gaat gebruiken noem je dit zoekmachine marketing. Zoek het maar eens op en je wordt een stuk wijzer!

 

https://allinone-media.nl/