NVHK
Image default
Woning en Tuin

Decoratie voor een landelijk interieur

Een landelijk interieur is nog steeds een van de populairste interieurstijlen in Nederland. Natuurlijk is dat niet voor niets. Een inrichting met een landelijke sfeer straalt warmte en gezelligheid uit. Het doet ons denken aan die sfeervolle woonkeuken waarin het hele gezin gezellige middagen doorbrengt. Of die comfortabele woonkamer waar iedereen volledig kan ontspannen in een warme en sfeervolle ambiance.

Thuis voelen is belangrijk

Die landelijke sfeer is gemoedelijk en gezellig en geeft iemand een gevoel van geborgenheid en thuis voelen. Dat gevoel is natuurlijk ook precies het gevoel wat u wilt hebben in uw eigen huis. Het moet fijn zijn om thuis te komen en thuis te zijn. Hoe wordt een dergelijke landelijke sfeer gecreëerd in een woning? We hebben wat tips om van uw woning ook een leefruimte te maken waarin u zich thuis voelt. Die landelijke sfeer kunnen we dan uw eigen thuisland noemen.

Landelijk decoreren

Natuurlijk spelen bepaalde meubelstukken een grote rol bij de landelijke sfeer maar ook de decoratieve items zijn erg belangrijk. Stel dat u wel van die mooie landelijke plafondlampen heeft maar ook hele abstractie beelden en andere moderne decoratie. Dan kan best leuk zijn maar naar de landelijke sfeer moet u dan wel zoeken. Bepaalde accessoires geven een extra landelijke sfeer aan een ruimte.

Kaarsen doen het altijd goed

Landelijke vazen kunnen de landelijke sfeer benadrukken, zeker als u ook met bloemen zoals gipskruid werkt. Zet een paar verschillende vazen bij elkaar, het liefst verschillende modellen en groottes. Kaarsen doen het natuurlijk ook altijd goed in een landelijke interieurstijl. U kunt kiezen voor die mooie hanglampen met kaarsen en u kunt daarbij ook nog losse kaarsen in de woonruimte plaatsen. Kies natuurlijk wel voor kaarsen met een landelijke uitstraling. Spiegels, manden en keramiek doen het ook altijd goed in een landelijke sfeer. Kies voor een servies en glaswerk met een landelijke uitstraling om het geheel compleet te maken.

De landelijke meubels

De meubels van een landelijke inrichting zijn meestal functioneel en sober. Ronde vormen hebben vaak de voorkeur. De afwerking van de meubels is vaak opgeschuurd of enigszins ruw. De bank is over het algemeen erg comfortabel en de stof heeft een naturel uitstraling. De bedden zijn vaak van hout of smeedijzer en waarschijnlijk ligt er wel een quilt of een gehaakte sprei op. Bloempatronen passen natuurlijk ook uitstekend in een landelijke stijl. Vergeet niet om af en toe ook even lekker de gezonde frisse buitenlucht in te gaan, zo landelijk kunnen we namelijk de leefruimte niet maken.