NVHK
Image default
Woning en Tuin

5 tips om uw winkel aantrekkelijker te maken

Bent u eigenaar van een winkel? Dan is het belangrijk om de winkel aantrekkelijk en sfeervol in te richten. Klanten voelen zich in uw winkel dan op hun gemak en het is een manier om nieuwe klanten over de streep te trekken om toch uw zaak binnen te stappen. Maar wat zijn de beste en gemakkelijkste mogelijkheden om uw winkel er aantrekkelijker uit te laten zien? Doe uw voordeel met onderstaande 5 tips.

1. Goed ingerichte etalage

De etalage is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen om nieuwe klanten aan te trekken. De etalage is het uithangbord voor uw winkel. Met een prettig ogende etalage nodigt u vanzelf uw klanten uit. Een etalage inrichten kan best lastig zijn. Er mag niet te weinig staan, maar teveel producten in uw etalage kan het geheel een rommelige indruk geven. Denk er ook om dat u de inrichting van uw etalage regelmatig wijzigt. Veel mensen lopen dagelijks langs uw etalage en hen zal het opvallen als u lang tijd niets aan uw etalage doet.

2. Fris en helder interieur

Bedompte, rokerige of rommelige ruimtes zijn niet uitnodigend en passen niet bij een moderne winkel. Zorg in ieder geval dat uw winkel helder oogt. Een vrolijk en helder interieur zal de klant ook vrolijker maken en vrolijke mensen hebben eerder de neiging om aankopen te doen. Een methode om voor een fris en helder interieur te zorgen is door mooie planten in uw winkel te plaatsen. Dit hoeven er overigens niet veel te zijn. Met één grote plant zult u al zien dat uw winkelinterieur enorm opknapt.

3. Goede verlichting

Klanten willen producten goed kunnen bekijken. Goede verlichting is daarom essentieel. Een zeer goede verlichting voor uw winkel is railverlichting. U monteert hierbij rails aan het plafond en u plaatst hierin spots waar u maar wilt. Als u uw winkelinterieur wijzigt, wijzigt uw verlichting mee. Met 1-fase railverlichting bedient u alle railverlichting tegelijkertijd. Wilt u ’s avonds in de winkel uw verlichting doven, maar in de etalage niet? Schaft u dan 3-fase railverlichting aan. Hiermee creëert u tot drie circuits die u onafhankelijk van elkaar kunt bedienen.

4. Een bijzondere inrichting

Een bijzondere inrichting zal het ook altijd aantrekkelijk maken voor klanten om uw winkel te bezoeken. U richt de aandacht dan niet direct op uw producten, maar op de bijzondere inrichting van uw winkel. Zwarte plafonds zorgen voor een luxe look. Indien u luxe producten verkoopt, zullen klanten automatisch de link leggen. Extravagante kleuren zullen ervoor zorgen dat uw winkel al snel als trendy en hip gezien worden.

5. Biedt extra faciliteiten aan

U maakt uw winkel zeker aantrekkelijker door extra faciliteiten aan te bieden. Als u een kledingzaak heeft, kunt u voor de wachtende gasten een kopje koffie inschenken of een glaasje fris aanbieden. Dit is net dat stukje extra service waarmee uw winkel veel aantrekkelijker wordt waardoor ze langer in de winkel blijven en echt ontspannen zullen winkelen. Bovendien creëert u een persoonlijke band met de bezoeker wat weer vertrouwen schept.