NVHK
Image default
Huishoudelijk

Grondkabel aanleggen Nieuwegein

Buitenverlichting, verwarmde tegels of een jaccuzzi het zijn allemaal redenen waarom je elektra zou willen aanleggen in de tuin. Bij het aanleggen van elektra in de tuin komen er een aantal zaken bij kijken. Er moet gegraven worden in de tuin en er moeten nauwkeurig kabels aangelegd worden.

Grondkabel aanleggen stappenplan

Stap 1: De belangrijkste stap is het uitschakelen van de stroom, wanneer je denkt de stroom uitgeschakeld te hebben controleer je dit eerst nog even. Dit doe je met een spanningstester.

 

Stap 2: Om buiten alle elektrische apparaten te voorzien van stroom moet er een centrale kabeldoos geïnstalleerd wonen, dit moet aan de buitenkant van uw woning.

 

Stap 3: Om de centrale doos van elektriciteit te voorzien moet er stroom vanuit de meterkast komen. Leg vanuit de meterkast kabels aan naar de centrale doos, om de kabels in de centrale doos te krijgen moet er een gat geboord worden.

 

Stap 4: Voordat er in de hele tuin kabels komen te liggen is het eerst belangrijk om de buitenstopcontacten een plek te geven. De buitenstopcontacten moeten wel spatdicht zijn.

 

Stap 5: De kabels moeten ondergronds komen, om deze ondergronds te krijgen moet er dus gegraven worden. De kabels moeten ongeveer 60 cm diep liggen. Graaf een mooi pad richting de stopcontacten waar de kabels in komen te liggen.

 

Stap 6: De kabels moeten goed beschermd worden, leg de buizen ook in een beschermende buis. Leg de kabels voorzichtig in de grond deze 2 tips verkleinen de kans op kortsluiting.

 

Stap 7: De laatste stap is de stroom aanzetten, dit test je daarna ook weer met een spanningsmeter. Daarna kan je de grond weer dicht maken.

Elektricien Nieuwegein 24/7 

Door een ervaren elektricien in te schakelen wordt er gewerkt met de juiste materialen en de juiste kennis, hierdoor zijn de kansen op kortsluitingen ook kleiner. Elektricien Nieuwegein 24/7 is werkzaam in Nieuwegein en omstreken en kan je uitstekend helpen en beschikt over alle kennis met het aanleggen van elektra.