NVHK
Image default
Beauty en verzorging

Last van haaruitval?

Heb je last van haaruitval en maak je je hier druk om. Dan sta je niet alleen. Er zijn alleen al in Nederland meer dan een miljoen mannen en vrouwen die last hebben vast haaruitval. Haaruitval bestaat in verschillende vormen en maten. Sommige mensen hebben slechts beperkte haaruitval, terwijl andere mensen al hun haar verliezen binnen enkele dagen tijd. Er zijn dan ook verschillende oorzaken van haaruitval. Wanneer je last krijgt van haaruitval, is het van essentieel belang dat je eerst vast laat stellen waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt.

Zit kaalheid in de familie?

Als je last krijgt van haaruitval, is de meest voorkomende oorzaak meestal erfelijke haaruitval. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Wil je zeker weten dat je dit hebt? Dan is het verstandig om eerst naar de huisarts of dermatoloog te gaan. Deze specialisten kunnen op verschillende manieren vaststellen wat er aan de hand is. Dit kan in sommige gevallen worden gedaan aan de hand van het haaruitval patroon. Het is echter ook mogelijk dat er nader onderzoek nodig is. Wanneer er dan nog steeds niet kan worden vastgesteld wat de oorzaak is, is het soms het verstandigste om onderzoek te laten doen door een gespecialiseerd dermatoloog.

Hoe kan haaruitval worden behandeld?

Haaruitval kan op verschillende manieren worden behandeld. Bij beginnende haaruitval beginnen mensen vaak eerst met haargroeimiddelen. Indien dat niet het gewenste resultaat oplevert, kan er worden gekeken naar andere oplossingen. Een haartransplantatie, micro haar pigmentatie of een pruik kunnen bijvoorbeeld ook soms uitkomst bieden. We raden aan om altijd een weloverwogen beslissing te maken, als het gaat om haaruitval. Maak geen overhaaste beslissingen. Het is daarnaast ook verstandig om de verschillende aanbieder goed te vergelijken. Deze kunnen onder andere worden vergeleken op basis van prijs, kwaliteit en ervaringen. Heb je verder nog vragen? Dan kan je deze online stellen bij de Haarstichting.