NVHK
Image default
Beauty en verzorging

Botox gebruiken tegen overmatig zweten

Botox, de term draagt vaak een negatieve lading. Het beeld dat wij over het algemeen hebben van Botox zijn platgespoten celebrities die met strakke emotieloze gezichten op evenementen en rode lopers schitteren. Toch is dit zeer onterecht, sterker nog botox, wat eigenlijk een merknaam is voor het product, wordt al Jaren gebruikt in de medische wereld. Artsen gebruiken het voor meer dan alleen een cosmetische chirurgie. Je kan het voor veel meer behandelingen gebruiken namelijk. Botuline Toxine is een eiwit die de spieren ontspant. Door dit in te spuiten verdwijnen je huidplooien, zo behandelen plastisch chirurgen dus rimpels. Let op een Botox behandeling is nooit voor altijd, het effect zal na verloop van tijd afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

 

Waar wordt botox nog meer voor gebruikt?

Botox wordt al decennia gebruikt in de medische wereld. Doordat Botox bestaat uit eiwit, iets wat door het lichaam zelf afgebroken wordt, is het ontzettend vriendelijk en veilig om te gebruiken. Sinds de jaren 90 gebruiken ze Botox al om spasmen in de spieren of blaas te behandelen. Tegenwoordig heeft Botox veel meer toepassingen en mogelijkheden.

 

Botox tegen het tandenknarsen

Wanneer je veel last hebt van stress, slapeloosheid of overspannen bent. Kan het zijn dat je gaat tandenknarsen. Dit kan bewust en onbewust gebeuren, maar jouw kauwspier blijft maar bezig. Dit kan nare gevolgen hebben, het knarsen is namelijk ontzettend schadelijk voor je gebit. Om je tanden tegen het knarsen te beschermen of zelfs te verhelpen kun je meerdere dingen doen. Er bestaan beschermplaten of zogeheten splits die op maat gemaakt worden. Hiermee verhelp je het probleem niet maar bescherm je je tanden wel. Een andere manier is Botox, door injecties toe te dienen ontspant de kauwspier zich. Hierdoor heb je geen last meer van het tandenknarsen.

 

Botox tegen zweten

Een andere Botox behandeling die redelijk onbekend is, is Botox gebruiken tegen overmatig zweten. Door injecties toe te dienen in de oksel werkt de Botox in op de zweetklieren. Hierdoor ervaren mensen fors verminderde of soms helemaal geen zweetproductie meer. Ook de botox tegen zweten behandeling is tijdelijk. Na verloop van tijd wordt het eiwit door het lichaam zelf afgebroken.

 

Neem geen risico

Ondanks dat Botox behandelingen erg onschuldig klinken en in goede handen dat ook zijn. Is het toch belangrijk dat je dit niet zomaar even overal doet. Ga altijd naar een erkende kliniek voor plastische chirurgie om er zeker van te zijn dat het op de goede manier gebeurt.