NVHK
Image default
Onderwijs

Activiteiten op school

Breid je lesprogramma uit

Ken je dat gevoel: je wilt je leerlingen iets nieuws leren, maar je hebt zelf even geen skills meer om uit de kast te trekken. Heb je er weleens aan gedacht om dan een externe partij in te schakelen om workshops en andere activiteiten op school te verzorgen? Zeker binnen het kunstonderwijs gebeurt dit heel vaak. En dat is ook niet zo gek: als leerkracht heb je immers niet de vaardigheden in huis om leerlingen wegwijs te maken in een breed palet aan kunstdisciplines. Het inhuren van externe vakprofessionals heeft verschillende voordelen.

Een brede kennismaking

Eén van de belangrijkste doelen van het kunstonderwijs is dat leerlingen breed kennismaken met kunst en cultuur. Hiervoor heb je als docent absoluut hulptroepen nodig: je bent zelf nou eenmaal niet uitgerust om les te geven in zowel dans, muziek en theater als beeldende kunst, digitale media en techniek. En zie je jezelf al circuskunsten voordoen? Gelukkig barst het van de professionele kunstenaars met een ruime onderwijservaring die jouw leerlingen graag de kneepjes van hun vak bijbrengen.

Alles eruit halen

Een ander voordeel van het inschakelen van professionele kunstenaars met ervaring in het verzorgen van kunsteducatie, is dat zij precies weten hoe ze leerlingen de optimale leerervaring geven. Vaak valt er van een bepaalde kunstvorm namelijk veel meer te leren dan hoe je de kunst beoefent. Tijdens het proces leren leerlingen hoe ze constructief samenwerken, boosten ze hun zelfvertrouwen, verleggen ze hun grenzen en ontdekken ze de kracht van creativiteit. Ervaren professionals weten precies hoe ze hun kunstvorm inzetten om ervoor te zorgen dat de leerlingen ook op die vlakken optimaal profiteren.

Helemaal ontzorgd

Je hebt het als leraar al druk genoeg met het normale lesprogramma zonder dat je ook nog allerlei extra activiteiten moet organiseren. Het is stiekem dan ook best wel fijn als er zo nu en dan iemand is die je even volledig ontzorgt. Als je een professionele partij inhuurt om een kunstzinnige workshop of andere culturele activiteit te verzorgen in de klas, is dat precies wat je krijgt.

https://www.kleinkunstig.nl