NVHK
Image default
Gezondheid

Waarom een beugel?

Wordt jou aangeraden om een beugel te nemen maar weet je niet of dit het wel waard is? Het is zeker de moeite waard om dit wel te doen. Het kan je op verschillende manieren helpen. Je hebt tegenwoordig ook veel verschillende soorten beugels zoals de onzichtbare beugel waardoor het al een stuk minder erg wordt om een beugel te hebben.

Belangrijk voor de gezondheid

Rechte tanden zijn goed voor de gezondheid. Wanneer je tanden schreef staan of ze zitten te dicht op elkaar dan is er geen ruimte meer en dat kan voor veel problemen zorgen. Tanden kunnen tegen elkaar aan gaan drukken en kunnen kapot gaan en dat kan weer zorgen voor veel andere problemen. Daarom is het belangrijk dat je tanden recht staan en dat ze elkaar niet in de weg gaan zitten.

Afwijkende gewoontes

Ook kan het helpen wanneer je afwijkende gewoontes hebt zoals duimzuigen of tandenknarsen. Dit kan er voor zorgen dat je tanden kapot gaan of dat ze verkeerd gaan staan. Wat vervolgens weer kan zorgen voor problemen met de kaken of  hoofdpijn bijvoorbeeld doordat je de kaken verkeerd gebruikt. Dit zijn ook zaken waar een beugel bij kan helpen.

Zelfvertrouwen

Misschien is een beugel dragen op dat moment niet goed voor je zelfvertrouwen maar wanneer je de resultaten gaat zien dat ga jij je ook een stuk beter voelen over jezelf en dan kun je zonder zorgen je mooie lach laten zien. Want er is niks vervelender dan wanneer je een onzeker gevoel hebt over je gebit en je niet vrijuit durft te lachen. Dus naast dat het heel goed is voor je gezondheid om je tanden goed te behandelen is het ook goed voor je eigen gevoel wanneer je mooie rechte tanden hebt waar jij trots op kunt zijn.