NVHK
Image default
Gezondheid

Het belang van dry needling in Veenendaal nóg sterker onderstreept door het vele thuiswerken

Door de pandemie zijn we met zijn allen steeds meer gaan thuiswerken. Ook voor de toekomst lijkt dit vaker de norm te gaan worden. Alhoewel het zijn voordelen heeft, werkt u thuis niet altijd onder ideale omstandigheden. De ergonomie laat nogal eens te wensen over. Meer dan veertig procent van de thuiswerkers heeft fysieke klachten, waaronder pijn aan de nek, rug, schouder en arm. De fysiotherapeuten van Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede weten dry needling in Veenendaal samen met andere behandelvormen in te zetten om uw klachten te verminderen.

Behandeling van pijnklachten

Niet alleen geeft twee vijfde van de thuiswerkers aan meer fysieke klachten te ervaren, ook brengt tien procent van de thuiswerkers vaker een bezoek aan de fysiotherapeut. Vaak presenteert men zich met de bovengenoemde nek-, schouder-, rug- en armklachten, maar ook hoofdpijn en zelfs migraine kunnen uit verkrampte spieren voortvloeien. De fysiotherapeuten van het grootste fysiotherapeutische centrum van Ede en omgeving zullen eerst een intake met u doorlopen om te bekijken of dry needling in Veenendaal voor u wellicht effect heeft.

Het gebruik van een droge naald om spierknopen te doen ontspannen

De in Veenendaal aangeboden dry needling vindt plaats in het kader van een algemenere fysiotherapeutische behandeling. Ook krijgt u oefeningen mee voor thuis. Tijdens de therapie prikt uw behandelaar met een droge naald pijnlijke, verkrampte spierknopen aan. Deze zogeheten triggerpoints worden op deze manier uitgeschakeld, waardoor een spier zich weer langdurig kan ontspannen. Vaak zijn er dan ook niet veel behandelsessies nodig.

Fysiotherapie bij diabetes, bekkenbodemtherapie en andere behandelvormen

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark biedt behalve deze therapie nog tal van andere behandelvormen aan, waaronder fysiotherapie bij diabetes. In tegenstelling tot vrijwel alle andere behandelingen vindt fysiotherapie bij diabetes in groepsverband plaats. Ook worden behandelingen als manuele therapie, neurorevalidatie en bekkenbodemtherapie aangeboden. Te allen tijde gaat een uitgebreide intake vooraf aan een eventuele behandeling, zeker wanneer u komt voor fysiotherapie bij diabetes.