NVHK
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is uw rieten dak toe aan vervanging?

Wanneer is uw rieten dak toe aan vervanging?

Als u uw rieten dak goed onderhoudt, dan kan deze wel vaak 25 jaar of nog langer mee. Een rieten dak heeft heel wat te verduren met het Nederlandse weer. Door al deze invloeden van buitenaf gaat uw dak toch slijten en zal u deze moeten gaan vervangen. Dit biedt meteen mogelijkheden om uw woning veiliger en duurzamer te maken. In deze blog leggen wij u uit hoe u dat doet. Lees snel verder voor meer informatie!

 

Natuurlijk product

Rieten daken zijn over het algemeen een natuurlijk product. Hierdoor is het ook best kwetsbaar materiaal en is het erg gevoelig voor weersinvloeden. Op uw rieten dak kan er mos en algenvorming plaatsvinden, maar ook vogels op uw dak kunnen leiden tot kwetsbare plekken. Deze plekken hebben een grote kans om voor lekkage te zorgen. Wanneer het materiaal in een slechte conditie verkeert, is het tijd om uw rieten dak te vervangen. Lekkage plekken zijn onderdeel hiervan, maar ook lelijke verkleuringen zijn geen goed teken. Renovatie van uw dak kan de levensduur tijdelijk verlengen. Vaak wordt het riet op de zwakke plekken vervangen of er wordt extra riet aangebracht. Wilt u uw dak compleet vernieuwen? Dan kan u de volgende punten in de gaten houden.

 

Brandveiligheid en verduurzaming

Wanneer u een rieten dak met een traditionele constructie heeft, dan kan u op het gebied van brandveiligheid nog wel wat extra veiligheidspunten behalen. Om uw dak brandveiliger te maken, kan u de open constructie laten veranderen in een gesloten constructie. Door het gesloten te maken kan er geen zuurstof meer onder het riet komen en zal een woningbrand minder snel escaleren. Wilt u uw rieten dak verduurzamen? Dan kan u kiezen voor een kunstriet variant. Deze ziet er precies hetzelfde uit als natuurriet, maar het is een stuk minder kwetsbaar en zal dus veel langer meegaan dan de natuurlijke versie. Ook isoleert het kunstrieten dak beter, aangezien deze niet zoveel last heeft van wisselingen in het weer en het rotvrij en waterproof is.

 

Candur

Candur is een voorbeeld van zo’n kunstriet. Het is gemaakt van pvc-kunststof dat door de toevoeging van cellose een mooie rietstructuur heeft. Om Candur bijna niet van echt te kunnen onderscheiden wordt het kunstriet op precies dezelfde manier gedekt als natuurriet. Wilt u uw rieten dak vervangen? Kijk eens naar Candur!

https://www.candur.nl/