NVHK
Image default
Auto’s en Motoren

Wat kost een motorfiets?

Wat kost een motorfiets?

Motoren zijn de beste vriend van een man. Ze zijn zijn trots en vreugde. Maar wat kost een motorfiets? In dit artikel kijken we naar de gemiddelde kosten van een motorfiets.

De kosten van de motorfiets

De kosten van een motorfiets kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, model en jaar van de fiets. De gemiddelde kosten van een nieuwe motorfiets zijn ongeveer $ 6.000. U kunt echter gebruikte motorfietsen vinden voor slechts $ 2.000. Als u besluit een high-end motorfiets te kopen, kunt u kijken naar een prijskaartje van $ 30.000 of meer.

Verzekeringskosten

De gemiddelde kosten van een motorverzekering bedragen $ 1.200 per jaar. Dit omvat aansprakelijkheidsdekking, die in de meeste staten vereist is. U moet ook een uitgebreide dekking en een aanrijdingsdekking aanschaffen, wat de kosten van uw verzekering zal verhogen.

Gaskosten

De kosten van gas voor een motorfiets zijn veel lager dan de kosten van gas voor een auto. Afhankelijk van hoe vaak u fietst, kunt u ongeveer $ 100 per maand aan gas uitgeven. Maar dit is ook afhankelijk van het model van je motor. Als je een fiets hebt met een grote motor, verbruik je meer gas dan iemand met een kleine motor.

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een motorfiets zijn relatief laag in vergelijking met de onderhoudskosten van een auto. U moet uw olie om de 3.000 mijl of zo laten verversen. U moet ook uw luchtfilter elke 6.000 mijl vervangen. Dit zijn slechts algemene richtlijnen en uw specifieke motorfiets kan andere vereisten hebben. Je moet je fiets ook regelmatig wassen en waxen om hem er op zijn best uit te laten zien.

Reparatiekosten

De kosten van reparaties aan een motorfiets kunnen hoog oplopen. Als je een serieus probleem hebt met je fiets, kan het duizenden dollars kosten om het te repareren. Daarom is het belangrijk om een ​​uitgebreide en aanrijdingsdekking op uw motorfiets te hebben. Hiermee kunt u de reparatiekosten betalen als u betrokken raakt bij een ongeval.

De bottom line

De kosten van het bezitten van een motorfiets kunnen duur zijn. Maar als u een verantwoordelijke rijder bent, kunt u jarenlang genieten van het rijden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Zorg er wel voor dat u een verzekering, benzine en onderhoud voor uw motorfiets aanschaft. En rijd altijd veilig!