NVHK
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is het laten spoelen van een automaat

Als je een automaat laat spoelen, wordt de oude vervuilde olie met een spoelmachine uit de automatische versnellingsbak gehaald. Dit proces wordt flushen genoemd. Als je de automatische versnellingsbak laat flushen moet je de motor laten draaien en een speciale spoelmachine gebruiken. Er wordt een speciale reinigingsmiddel gebruikt tijdens het proces. Het speciale reinigingsmiddel zorgt ervoor dat alle vuildeeltjes weg worden gespoeld. Tijdens het proces wordt alle oude olie vervangen voor nieuwe olie. De nieuwe olie is helder. De olie moet verspreid worden op alle plekken van de automaat. Dit wordt gedaan door alle versnellingen heen te schakelen. Zo kan de olie zich verspreiden tot alle plekken waar het moet komen.

Waarom automaat spoelen?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om je automaat te spoelen. Bij het spoelen van de automaat worden oude olie resten en vuil verwijdert. Het is eigenlijk een soort van tijdelijke oplossing. Het wordt gedaan wanneer er al slijtage  in de automaatbak zit. Als jij je automaat laat spoelen zal de slijtage verder gaan, maar wel minder snel. Het is dus een tijdelijke oplossing. Na de behandeling zal er weer vuil in de automaat komen. Hierdoor zullen er weer onderdelen zijn die niet goed gaan functioneren. Er zijn een aantal redenen om de automaatbak te spoelen. Het is nodig omdat de automaat slijt tijdens het rijden. Hierdoor komen er kleine deeltjes ijzer in de automaatbak. Hierdoor gaat het sneller slijten. Door slijtage kunnen verschillende problemen ontstaan zoals slecht schakelen, hoger brandstofgebruik, schommelend toerental, vermogensverlies en nog veel meer. Als je een auto koopt zit er vaak originele olie van de fabriek in. Deze olie heeft meestal een longlife stempel. Deze olie kan ook oud en vuil worden. Als dat gebeurt heeft dat nare gevolgen. Dat is nog een reden om je automaat te spoelen.

Flushed inschakelen

Als jij je automaat wilt laten spoelen is het handig al je flushed ingeschakeld. Flushed doet alleen maar automaatbak spoelingen. Daardoor kunnen zich daar volledig op focussen. Ze zijn er ook gespecialiseerd in. Als jij dus echte vakmensen zoekt, dan ben je aan het juiste adres. Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Ze hebben een eigen speciale spoel methode. Het is een hele effectieve manier. De methode is heel anders dan bij andere garages. Er wordt gebruik gemaakt van professionele spoelmachines en een olie van eigen merk. Alles is van hoogwaardige kwaliteit. Als jij ook hoogwaardige kwaliteit wilt moet je bij flushed zijn.