NVHK
Image default
Auto’s en Motoren

Leaseauto mee op reis: de regels

zakelijk auto leasen 

Met een auto van de zaak kun je vrolijk door het hele land rijden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over torenhoge benzine kosten of eventuele reparatiekosten bij schade. Dit zijn namelijk allemaal dingen die in je leasecontract zijn gedekt. In sommige gevallen kun je zelfs lekker naar het buitenland toe en worden tankkosten die je daar maakt ook vergoed door de leasemaatschappij. Zoek dat van te voren wel even goed uit, of probeer het vast uit net over de grens in Duitsland of België of je tankpas het daar eigenlijk wel doet.

Op vakantie naar het buitenland

Als jij inderdaad je leaseauto mag gebruiken in het buitenland, is dat natuurlijk hartstikke handig. Misschien dat je voor zakenreizen veel in het buitenland komt. Maar het kan natuurlijk ook handig zijn om je auto te gebruiken als je op vakantie gaat naar het buitenland met je gezin. Zorg dat je voordat je op reis gaat goed bij de leasemaatschappij en werkgever hebt navraag of het is toegestaan om je auto mee te nemen, om eventuele problemen te voorkomen. Doe dit vooral niet stiekem, want als er onverhoopt iets zou gebeuren, wil je natuurlijk niet met de nadelige gevolgen blijven zitten.

Machtiging buitenland 

Daarnaast moet je je goed beseffen dat je tegen bepaalde problemen kunt aanlopen als je je leaseauto mee neemt naar het buitenland. Bij een bedrijfsauto leasen staat de auto namelijk niet op jouw naam, maar op naam van de leasemaatschappij. Stel dat je wordt aangehouden door de politie, dat kan dat tot veel onbegrip leiden. In sommige landen is het leasen van een auto zelfs niet bekend. Een manier om te zorgen dat dit geen problemen oplevert, is te zorgen dat je een machtigingsformulier hebt voor rijden in het buitenland. Deze kun je opvragen bij je leasemaatschappij.

https://www.autoleasecentrale.nl/