NVHK
Image default
Zakelijke dienstverlening

Je fulfilment uitbesteden? Kies voor Surlogic

Dit artikel gaat over fulfilment en waarom u dat aan Surlogic zou kunnen uitbesteden. Maar eerst bespreken we wat fulfilment is en waarom uitbesteden daarvan zin heeft. We beperken ons hier tot e-fulfilment. Dat is fulfilment in e-commerce, met andere woorden webwinkels.

Wat is fulfilment

Fulfilment is een logistieke term en is het geheel van handelingen die moeten plaatsvinden om een bestelling van een klant af te werken, inclusief de aflevering. Maar ook komen er nieuwe producten een magazijn binnen en moeten daarin een plek krijgen, en later gemakkelijk zijn terug te vinden. Er wordt een geautomatiseerd systeem gebruikt om dat binnenkomen te registeren en natuurlijk ook de producten die het magazijn verlaten. Elke bestelling, die kan bestaan uit een of meerdere producten, wordt verzameld, verpakt en gelabeld. Een verzendklaar pakket wordt meegegeven aan een koeriersdienst, die dat bij de klant aflevert.

Waarom e-fulfilment uitbesteden?

In e-commerce is snelheid van groot belang. Door de grote concurrentie is het nodig dat bestellingen snel worden verwerkt en afgeleverd. Veel webwinkels beloven dat ze binnen 24 uur afleveren. Dat stelt hoge eisen aan de fulfilment. Behalve door de benodigde snelheid wordt e-fulfilment gekenmerkt door doorgaans kleine bestellingen. Zonder een goede organisatie en ondersteuning met geautomatiseerde systemen is e-fulfilment op grote schaal onhaalbaar. Een beginnende webwinkel met een kleine omzet kan de e-fulfilment nog wel voor eigen rekening nemen. Maar als de omzet groeit, wordt dat steeds moeilijker. Bovendien wilt u als eigenaar van een webwinkel u op die winkel concentreren. Dat houdt in de selectie en inkoop van producten, de presentatie ervan in de webwinkel, hun prijsstellingen, de promotie en de financiële afhandeling van bestellingen. Dat neemt allemaal veel tijd in beslag. De uitbesteding van e-fulfilment betekent dat u niet hoeft te investeren in een magazijn met inrichting en een geautomatiseerd magazijnsysteem, en geen personeel hoeft aan te nemen. Die tijd en dat geld zult u waarschijnlijk liever aan uw webwinkel besteden. Bovendien kan het e-fulfilment in eigen hand handen duurder uitvallen dan de uitbesteding ervan.

Waarom uitbesteden aan Surlogic

Een goede uitvoering van de e-fulfilment is van groot belang voor een webwinkel. Trage en foutieve afleveringen zijn slecht voor het imago. U heeft daarom als webwinkeleigenaar een betrouwbare partner voor uw e-fulfilment nodig. Een partner die weet wat het grote belang ervan is en die een ruime ervaring ermee heeft. Een partner die kan meegroeien met uw webwinkel. Het bedrijf Surlogic is al een partner van vele webwinkels op het gebied van de e-fulfilment en heeft een goede reputatie. Surlogic is een specialist die niet alleen een prima service biedt, maar ook heel kosteneffectief werkt.