NVHK
Image default
Woningen

Witte kaarsen

Wanneer de dagen rondom de kerstperiode donkerder worden en de avonden langer, is het echt tijd om je huis wat gezelliger te maken door middel van kaarslicht. Tegenwoordig kan dat gelukkig in alle soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken of er zit een lontje op. 

 

Leuke weetjes over kaarsen

Wist je dat vroeger kaarsen meestal van bijenwas of stearine gemaakt zijn. Dit is een van de oudste manieren die de mens heeft gevonden om licht te maken als er niet genoeg licht in de omgeving is.

 

Wist je dat het de tweede dinsdag in December ‘Kaarsjesavond’ is? Traditioneel wordt in Gouda dan de gehele binnenstad enkel verlicht door kaarslicht. 

 

Wist je dat in de Middeleeuwen, toen kaarsen de voornaamste bron van kunstverlichting waren, werd een streng onderscheid gemaakt tussen kaarsen die gemaakt werden van bijenwas en gewone kaarsen die gemaakt werden van vet. De kaarsen die gemaakt werden van bijenwas brandden een stuk mooier.

 

Hoe slecht zijn echte kaarsen voor je?

Waar kaarsen branden, is fijnstof. En dat klopt ook! Dit blijkt uit Universiteit van Kopenhagen. De onderzoekers waarschuwen voor het gebruik van kaarsen, omdat er bij de verbranding fijnstof vrijkomt. Met fijnstof worden alle stofdeeltjes in de lucht bedoeld. Dit kan erg schadelijk zijn voor je longen, 

 

Wil je er zeker van zijn dat je geen schadelijke stoffen verspreidt in huis? Kies dan voor kaarsen op ledverlichting! Deze kaarsen hebben geen echt lontje die je met vuur hoeft aan te steken. Verder smelten deze kaarsen ook niet en gaan ze veel langer mee. 

 

3 kaarsen set – kleur wit

Een bijzondere set kaarsen: deze 3 kaarsen op ledverlichting. Stijlvol en modern door de donkere kleur met dezelfde warme witte vlam als de andere kaarsen. De kaarsen zijn in 3 hoogtes waarvan de grootste kaars 22 centimeter is, en branden allemaal 250 uur. De kaarsen hebben een diameter van 9 centimeter. De buitenkant is gemaakt van bijenwas waardoor deze kaars niet van echt te onderscheiden is. 

 

Dinerkaarsen 25 centimeter – kleur wit

2 dinerkaarsen met ledverlichting. Deze kaarsen zijn van de beste kwaliteit en hebben de meeste branduren. Dat zijn er namelijk 500! Elke set kaarsen wordt geleverd met een afstandsbediening. Hiermee is het mogelijk om de kaars van afstand aan en uit te zetten en is het mogelijk om de vlam aan te passen.

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kaarsen/