NVHK
Image default
Industrie

Krijg meer inzicht in leidingen en kabels

Wil je graag een beter inzicht krijgen in de leidingen en kabels onder de grond waar je gaat graven? Dan kun je een klic melding doen. Het is tegenwoordig verplicht om bij je te hebben als je ondergronds gaat graven. Als bouwbedrijf ben je hier waarschijnlijk al wel bekend mee. Het is handig om een app te installeren waarbij je alle meldingen in één overzicht hebt. Zo kun je ook goed zien als een melding binnenkort verloopt. KLIC staat voor “Kabels en Leidingen Informatie Centrum” en wordt door heel het land gebruikt. Als je als medewerker in een bouwbedrijf werkt, dan weet je dat het essentieel is om deze meldingen te volgen. 

Geef je medewerkers toegang tot alle informatie 

Het is handig om je KLIC-meldingen op meerdere schermen te kunnen zien. Zo kun je met de Mister KLIC app alle informatie zien op zowel een mobiele telefoon, als een tablet of een computer. Het maakt niet uit hoeveel medewerkers je hebt, want iedereen kan van deze app gebruikmaken. Dit is wel zo handig, aangezien je wel wilt dat iedereen over de juiste informatie beschikt. Voordat je aan de slag kunt gaan met graven, zul je de meldingen gemaakt moeten hebben. Deze verplichting is dan ook belangrijk. Als je dit niet doet, dan ga je niet goed voorbereid aan de slag. De kans dat je schade maakt aan leidingen of kabels is dan heel groot.  

De diverse meldingen die je kunt krijgen 

Zodra je in de app bent, zijn er meerdere meldingen die gemaakt kunnen worden. Zo is het standaard dat je een graafmelding krijgt als je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Deze graafmelding geeft jou voor twintig werkdagen inzicht in 500 x 500 meter aan gebiedsomvang. Naast een graafmelding, kun je ook een oriëntatieverzoek krijgen, waarbij je meer inzicht krijgt in de locatie van kabels en leidingen. Deze melding blijft staan, dus je kunt hierdoor goed je tijd nemen om de 2500 x 2500 meter aan gebiedsomvang te bestuderen. Ook heb je nog de calamiteitenmelding. Deze melding krijgje als er een eventuele dreiging is voor schade of letsel.  

———– 

https://misterklic.nl/