NVHK
Image default
Aanbiedingen

Hoe verticuteer ik, en wat is het precies?

De zomer komt er alweer bijna aan, dat betekent dat de dagen langer worden, er meer zon schijnt en de lammetjes in de wei staan. Ook is de zomer de periode dat de bloemen in volle pracht staan. Voor wie groene vingers heeft, kan deze tijd van het jaar enorm genieten zijn. De echte tuinier heeft afgelopen winter en lente enorm hard gewerkt om een prachtige tuin aan te leggen. Niet alleen de planten groeien enorm snel, maar ook het gras. Dit gras moet je af en toe verticuteren. Wat dit precies is en hoe je het doet leer je in dit blog artikel

Hoe werkt het?

Tijdens het bloeiseizoen krijgt een gazon enorm veel te verduren. Het constante wisselen van droogte naar natheid kan zorgen voor een enorme viltlaag op het gazon. Deze viltlaag is voor het blote oog niet direct zichtbaar, echter kan dit wel een probleem gaan vormen voor jouw strakke grasmat. Deze viltlaag is namelijk gevormd vanuit schimmels en dood gras. Je kan deze laag herkennen aan een lelijke gele kleur, of zelfs hier en daar kale plekken. Deze gele plekken zijn ontstaan door een tekort aan zuurstof en voedingstoffen bij het gras. Wil jij weten hoe je deze viltlaag kan verwijderen? Leer dan bij Ecostyle je gazon verticuteren. Ecostyle is een namelijk een betrouwbare en zeer ervaren partner op het gebied van onderhoud aan gazon en tuin.

Na het verticuteren

Wanneer deze viltlaag is verwijderd zal je al snel merken dat het gazon een stuk mooier is geworden, echter heeft het wel een tijd nodig om te herstellen van deze ingreep. De grond is op sommige stukken misschien verscheurt en dit kan zorgen voor een op het oog onverzorgd gazon. Door genoeg zaden bij te zaaien en voedingsstoffen toe te dienen zorg je voor een goede basis voor herstel.

 

https://ecostyle.nl/