NVHK
Image default
Aanbiedingen

Veranderen van jouw merknaam: redenen, voordelen en nadelen

Het veranderen van jouw merknaam kan een moeilijke beslissing zijn, vooral als je al jaren werk hebt gestopt in het opbouwen van jouw bedrijf. Maar soms is het noodzakelijk om naar een nieuwe strategie over te gaan, een andere koers te varen en een nieuwe doelgroep aan te trekken. In deze blog gaan we de redenen, voordelen en nadelen van het veranderen van jouw merknaam bespreken, evenals enkele tips over hoe je een succesvolle naamswijziging kunt doorvoeren.

 

Redenen om jouw merknaam te veranderen

Er zijn verschillende redenen waarom je een merknaam zou willen veranderen. Het kan zijn dat je huidige naam niet langer past bij wat je doet, of dat de doelgroep waar je je op richt is veranderd. Een andere reden is dat het veranderen van de naam kan helpen bij het verbeteren van de reputatie van jouw bedrijf, vooral als je problemen hebt gehad in het verleden. Het kan ook zijn dat je een andere visie hebt voor jouw bedrijf en de naam niet langer deze visie weerspiegelt.

 

Voordelen en nadelen van het veranderen van jouw merknaam

Het veranderen van de merknaam kan enkele voordelen met zich meebrengen, zoals het aantrekken van een nieuwe doelgroep, het doen herleven van het merk en het verbeteren van jouw imago. Het kan ook leiden tot een verhoogde betrokkenheid bij de klanten en een verhoogde verkoop. Maar er zijn ook nadelen, zoals het verlies van merkherkenning en de noodzaak om rebranding kosten te maken. Het kan ook leiden tot verwarring bij klanten van wie de merkidentiteit van de naam is veranderd.

 

Een succesvolle naamswijziging door voeren

Als je na alle overwegingen hebt besloten om een naamswijziging door te voeren, zorg er dan voor dat de nieuwe naam beter past bij wat je doet en bij de doelgroep die je wilt aanspreken. Het kan ook helpen om jouw klanten op de hoogte te stellen van de verandering, bijvoorbeeld door middel van persberichten, sociale media of via jouw website. Je kunt ook overwegen om de verandering te combineren met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, om zo een compleet nieuw imago te creëren.

 

Domeinnaam verhuizen

Als je besluit om van domeinnaam te veranderen, bereid jezelf dan voor op enkele uitdagingen. Je moet zorgen dat jouw nieuwe domeinnaam goed wordt geregistreerd en geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Daarnaast moet je ook alle verwijzingen naar de oude domeinnaam in jouw content en backlinks aanpassen. Het kan ook helpen om een 301-redirect te gebruiken om het verkeer van de oude website naar de nieuwe website te leiden.