NVHK
Image default
Vakantie

Leef als een Historische Griekse Royalty in Rhodos

Rhodos staat bekend om zijn middeleeuwse gebouwen, die doordrongen zijn van prachtige bloemen om de schoonheid ervan te benadrukken. Van een glinsterende zee tot geplaveide paden, er zijn zoveel bezienswaardigheden en dingen te doen in Rhodos.

Vele toeristische attracties op Rhodos dateren uit de middeleeuwen, met kastelen, forten en ruïnes die in de loop der tijd zijn verwoest door het late Ottomaanse Rijk. Herbeleef het verhaal en voel je als een Griekse royalty op het eiland Rhodos.

Bezoek de middeleeuwse bezienswaardigheden van Rhodos

Het UNESCO-werelderfgoed van Rhodos bestaat uit een versterkte citadel met torens en charmante geplaveide straten. Het wordt beschouwd als de best bewaarde versterkte stad van het continent.

Waar naartoe:

 • Suleman Moskee
 • Roloi Klokkentoren
 • Paleis van de Grootmeester
 • Straat van de Ridders
 • Archeologisch Museum van Rhodos
 • Rhodos Byzantijnse Kunstmuseum
 • Agia Triada Kerk en Agia Aikaterini Kerk

Ontdek de oude steden, dorpen en eilanden

Rhodos herbergt vele charmante dorpjes en huizen met kleurrijke bougainville, azalea’s en jasmijnbloemen. Keer terug in de tijd en neem de schilderachtige omgeving in je op, terwijl je je onderdompelt in de Griekse cultuur.

De beste plaatsen om te bezichtigen:

 1. Het dorp Lindos. Bezoek de Akropolis en ontdek de overblijfselen van de Tempel van Athena en van het oude theater. Bovendien kan je een blik werpen op de Egeïsche Zee en Lindos zelf.
 2. Faliraki. Als je op zoek bent naar het bruisende nachtleven van Rhodos, dan is Faliraki de stad, met zijn strandfeesten en bars. En als je een verandering van tempo wilt, brengt de oude stad Faliraki je natuurlijk terug naar de oude charme van Rhodos.
 3. Koskinou. Dit dorpje in Rhodos heeft felgekleurde huizen, gehuld in bougainville, stenen paden, gezellige cafés en boetiekjes. Als je een foto voor je instagram wilt, is dit dorpje zeker een bezoek waard!
 4. Asklipio. Dit dorp, gelegen op een bergtop, ademt het authentieke Griekse leven uit, met bouwwerken die teruggaan tot de jaren 1000. Vergeet niet een kijkje te nemen in de kerk van the Dormition of the Virgin en de overblijfselen uit de 11e eeuw te bewonderen.
 5. Monolithos. Een heuveldorp met middeleeuwse huizen en gebouwen waar je een prachtig uitzicht hebt op de Middellandse Zee. Bezoek zeker het kasteel van Monolithos dat in de 15e eeuw werd gebouwd.

Bereik je bestemming als een koningin

Een koningin is nooit te laat op haar bestemming. Door een auto te huren kan je de menigte vermijden en toegang krijgen tot afgelegen plekken. Een auto huren in Rhodos is gebruikelijk en je kan er één huren voor een gemiddelde prijs van $28 per dag.

Als je geen Europees rijbewijs hebt, ben je verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben. Bij het huren van een auto moet je ten minste 21 jaar oud zijn en een jaar rijervaring hebben. Houd er rekening mee dat chauffeurs onder de 25 jaar worden belast met een toeslag voor het huren van een auto.

Smul als een koning in Rhodos

Als ze zeggen dat het Griekse eten echt verrukkelijk is, is dit niet gelogen. Als je op Rhodos verblijft, kies dan voor de traditionele Griekse keuken die bestaat uit olijven, kaas, vis, fruit en groenten. In elke stad of dorp zal je je voelen als een koning met hun heerlijke Griekse eten.

Wat te eten in Rhodos:

 • Pougia met boniatiko wijn
 • Kapamas
 • Pokefalo
 • Mousaka
 • Tsirigia
https://www.autoprio.nl/

Gerelateerde artikelen

Tahiti vakantie boeken

Prijzen en aanbieders van autohuur curacao