NVHK
Image default
Vakantie

Begin je reis op een van de twee vliegvelden Rome

Begin je reis op een van de twee vliegvelden Rome

Leonardo da Vinci-Fiumicino is het grootste en drukste Vliegvelden Rome. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten westen van het stadscentrum. Dit vliegveld biedt talloze internationale vluchten aan en is goed verbonden met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende opties om vanuit dit vliegveld naar het centrum te reizen, zoals de trein, bus of taxi. Ciampino is een kleiner vliegveld dat voornamelijk gebruikt wordt door budgetmaatschappijen en chartervluchten. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum. Hoewel Ciampino kleiner is dan Leonardo da Vinci-Fiumicino, biedt het nog steeds goede faciliteiten en gemakkelijke toegang tot het centrum via shuttle bussen of taxi’s. Of je nu op Leonardo da Vinci-Fiumicino of Ciampino aankomt, beide vliegvelden hebben uitstekende voorzieningen voor reizigers, zoals restaurants, winkels en autoverhuur. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om geld te wisselen en gebruik te maken van wifi. 

Reis naar de stad en vergeet niet een bezoekje aan het Colloseum Rome te brengen

Als je van plan bent om naar Rome te reizen, mag een bezoek aan het beroemde Colosseum Rome zeker niet ontbreken. Dit historische amfitheater is een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld en biedt een fascinerende kijk op het oude Romeinse rijk. Het Colosseum, ook wel bekend als het Flavisch Amfitheater, werd gebouwd in 70-80 na Christus en diende als locatie voor gladiatorengevechten, dierengevechten en andere spektakels. Het is een meesterwerk van architectuur en techniek, met zijn imposante buitenkant van travertijnsteen en zijn ingenieuze systeem voor toeschouwers. Naast het bewonderen van de prachtige architectuur biedt het Colosseum ook een educatieve ervaring. Er zijn informatieve displays en tentoonstellingen die je meer vertellen over de geschiedenis en betekenis van dit indrukwekkende monument.

De heerlijke romaanse cokctails

Een van de meest populaire romaanse cocktails is de “Caesar’s Martini”. Deze cocktail combineert verse basilicum, Romeinse jeneverbes en een vleugje citrus om een verfrissend en aromatisch drankje te creëren. Het is perfect voor liefhebbers van gin-tonics die op zoek zijn naar iets nieuws om uit te proberen. Als je van zoetere cocktails houdt, is de “Roman Apple Spritz” misschien meer jouw stijl. Deze verfrissende mix van appelcider, Romeinse appelbrandewijn en bruisend water zorgt voor een lichte en fruitige smaakexplosie. Voeg wat muntblaadjes toe voor extra frisheid.