NVHK
Image default
Beauty en verzorging

Een behandeling IPL in Eindhoven en pigmentvlekken

Heeft u last van ongewenste haargroei of een huidaandoening zoals acné, dan kan een behandeling IPL in Eindhoven door SkinLab u uitkomst bieden. Een dergelijke behandeling met IPL in Eindhoven is niet alleen effectief, maar ook pijnloos. Wellicht heeft u iemand ooit eens horen zeggen dat laserbehandelingen en lichtflitstherapie pigmentvlekken kunnen veroorzaken. Echter is er van dit verband alleen sprake wanneer u gedurende de behandeling de voorzorgsmaatregelen niet in acht neemt. Een lichtflitsbehandeling is dus geenszins een aanleiding op zich voor het ontstaan van huidverkleuringen.

Waardoor ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd omdat ze vooral bij oudere mensen voorkomen. De gelijke verdeling van het pigment wordt gedurende het ouder worden regelmatig verstoord. Daardoor kan het voorkomen dat melanine (de stof die uw huidskleur bepaalt) zich op sommige plekken ophoopt en hierdoor een donkere vlek oplevert. Echter kunnen ook jongere mensen pigmentvlekken krijgen. Dit gebeurt meestal in het geval dat ze overmatig blootgesteld worden aan de zon. Des te lichter het huidtype, des te groter de kans hierop.

Zon en lichtflitstherapie gaan niet samen

Omdat lichtstralen de basis van een behandeling met IPL in Eindhoven vormen, wordt het sterk afgeraden om deze specifieke stukken huid vlak voor, tijdens en na deze therapie aan de zon bloot te stellen. De lichtstralen die middels IPL tot uw huid doordringen kunnen in combinatie met de zon tot een overschot aan licht leiden. En dit overschot kan dus juist tot de vorming van pigmentvlekken leiden, zelfs als u een behandeling met IPL in Eindhoven door SkinLab start voor de bestrijding van deze vlekken.

Hoe groot is de kans op de vorming van pigmentvlekken?

Ondergaat u in Eindhoven een IPL behandeling bij SkinLab, dan is de kans op de vorming van pigmentvlekken zo goed als uitgesloten, mits u zich aan de behandelvoorschriften houdt. Dit betekent dus het vermijden van direct zonlicht en de zonnebank, maar ook het gebruik van zelf bruinende crèmes wordt sterk afgeraden. Voor de donkerste huidtypen geldt een verhoogd risico op huidbeschadiging door lichtflitstherapie. De specialisten van SkinLab kunnen u hier tot in detail over informeren.

 

https://skinlab-eindhoven.nl/