NVHK
Image default
Internet

TinyPic

TinyPic stond het uploaden en hosten van JPEG (jpg), png, gif en tiff bestanden toe. Afbeeldingen die groter zijn dan 1.600 pixels (in de breedte of de hoogte) worden automatisch aangepast aan de grootste aanvaardbare grootte met behoud van de originele beeldverhouding. De site vereist dat een CAPTCHA wordt ingevuld telkens wanneer een afbeelding wordt geüpload.

TinyPic accepteerde geen standaarddefinitie videobestanden die groter zijn dan 500 megabyte of langer zijn dan 15 minuten. Video’s die langer zijn dan 15 minuten worden ingekort tot 15 minuten. Gebruikers kunnen ook high-definition video’s uploaden zolang deze niet groter zijn dan 500 megabyte en niet langer zijn dan 5 minuten. TinyPic accepteert officieel het uploaden van video’s in de volgende videoformaten: 3g2, 3gp, 3gp2, 3gpp, 3p, asf, avi, divx, dvx, flv, moov, mov, mp4, mpe, mpeg4, mpeg, mpg4, mpg, qt, rm, wmv, en xvid en over het algemeen zijn gebruikers in staat om alle, behalve de meest ongebruikelijke, formaten te uploaden.

Tinypic verwijderde afbeeldingen en video’s die niet zijn gekoppeld aan een gebruikersaccount en die gedurende 90 dagen niet zijn bekeken. Tinypic zal soms URL’s van verwijderde afbeeldingen hergebruiken, wat resulteert in oude afbeeldingslinks die onbedoelde inhoud tonen.

Onderbrekingen van de service

In juli 2010 blokkeerde TinyPic de toegang tot de site voor gebruikers uit Argentinië, waardoor duizenden gebruikers werden afgesneden om toegang te krijgen tot hun opgeslagen beelden, deze te bekijken of te verwijderen. Met ingang van augustus 2010 is er geen enkele verklaring vrijgegeven van TinyPic, noch is er een van de vele vragen van gebruikers beantwoord; in plaats daarvan verschijnt er bij de toegang tot de website een teken dat gebruikers uitnodigt om zich aan te sluiten bij Photobucket, maar zonder oplossingen te geven voor de opgeslagen beelden en video’s van de gebruikers.

Op 23 september 2010 kondigde TinyPic zonder waarschuwing aan dat ze geen uploads meer accepteren van “internationale locaties” (d.w.z. locaties buiten de VS, Groot-Brittannië, Australië, Canada en andere) en dat alle links zijn uitgeschakeld. Een reden hiervoor is niet gegeven. De diensten lijken echter in hun oude staat te zijn hersteld.

TinyPic gaf op 23 september 2010 op haar homepage de volgende uitleg over de problemen: “We hebben van veel van onze gebruikers gehoord over deze veranderingen en we stellen uw feedback op prijs. TinyPic heeft de link naar uw foto’s hersteld en het uploaden ervan mogelijk gemaakt. Wees gerust, er is geen inhoud van de site verwijderd. We hebben geprobeerd de gebruikers op TinyPic op de hoogte te brengen en hebben hen gevraagd hun inhoud te verplaatsen naar Photobucket. Helaas was deze berichtgeving onvoldoende en heeft het veel van onze gebruikers verrast en wij verontschuldigen ons. Het was onze bedoeling om te beginnen met het combineren van enkele van de beste functies van TinyPic en Photobucket, waardoor de gebruikers een betere ervaring krijgen. Eventuele veranderingen in de toekomst zullen beter worden gecommuniceerd. Nogmaals onze excuses voor het ongemak.”