NVHK
Image default
Mode en Kleding

De verschillende coatings van werkhandschoenen uitgelegd

De verschillende coatings van werkhandschoenen uitgelegd

Sommige werkzaamheden vereisen het gebruik van kwaliteitshandschoenen om uw handen te beschermen. In de wereld van de werkhandschoenen zijn er drie gangbare type handschoenen: nitril, latex en vinyl. Ze hebben elk hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. In dit artikel bespreken we werkhandschoenen met nitrilcoating, werkhandschoenen met latexcoating en werkhandschoenen van vinyl.

Nitril gecoate werkhandschoenen

Werkhandschoenen met nitril coating zijn een van de populairste soorten werkhandschoenen. Kenmerkend voor werkhandschoenen met nitrilcoating is dat ze zijn samengesteld uit sterk synthetisch rubber. Hierdoor zijn ze enorm sterk en hebben ze veel grip. Ook zijn nitril handschoenen erg comfortabel en hebben ze een prettige pasvorm. Een nadeel is dat het sterke rubber iets minder elasticiteit biedt dan andere soorten werkhandschoenen. Aan de andere kant zijn nitril gecoate werkhandschoenen uiterst hygiënisch, waardoor ze veilig gebruikt kunnen worden door medici. Ze zijn ook bestand tegen chemicaliën, vet en olie.

Latex gecoate werkhandschoenen

Werkhandschoenen met een latex coating zijn bijzonder comfortabel om te dragen, omdat ze zeer elastisch zijn. Ze zijn ook goed bestand tegen hitte en beschermen tegen virussen en bacteriën. Minder prettig is dat oliën en vetten deze handschoenen kunnen aantasten. Verder is het beter om geen latex gecoate handschoenen te dragen bij een latexallergie.

Werkhandschoenen van vinyl

Ten slotte is vinyl een populaire keuze voor werkhandschoenen. Ze hebben een dunne PVC-coating waardoor ze gemakkelijk en snel aan en uit te trekken zijn, maar ze breken het snelst af van alle soorten handschoenen. Door de dunne PVC-coating krijgt u dit soort handschoenen echter wel snel en gemakkelijk aan en uit. Verder bieden ze geen bescherming tegen bepaalde bijtende vloeistoffen of tegen bacteriën en vet. Werk je veel met olieachtige materialen en oliën? Ook dan kun je beter kiezen voor andere handschoenen dan vinyl.

De werkhandschoenen van CoolSafety zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten. Neem contact op met onze klantenservice voor advies over welke handschoenen het meest geschikt zijn voor je behoeften.