NVHK
Image default
Cadeau

Bijna weer Kerst, tijd om je Kerstpakket te kopen

Ondernemers werken altijd ver in het voren, en zijn nu alweer druk om een Kerstpakket te kopen. Maar, waarom eigenlijk alleen voor ondernemers? Ook particulieren kunnen prima een Kerstpakket kopen, waarom niet? Het gaat toch om het gebaar, de Kersttijd gebruiken om iemand duidelijk te maken dat je hem of haar waardeert, of dankbaar bent voor iets. Misschien geven we elkaar de laatste jaren wel gewoon te weinig cadeau, en dat daardoor de maatschappij zo verhardt. Een Kerstpakket kopen is een stap om die wereld te verzachten. En het is zo simpel om het te organiseren. Er is zoveel te koop, wat te maken heeft met Kerst. Ja, ook nu al. Er kan nu al besteld worden, dan kunnen de fabrikanten er rekening mee houden, hoe groot de vraag is naar sommige artikelen. Een Kerstpakket kopen begint nu al.

Een omschakeling, winterartikelen nu kopen

Het is even een omschakeling. Terwijl de mussen bijkans dood van het dak rollen, warme chocomel of gluhwein bestellen, warme sjaal of handschoenen, het hangt er maar vanaf wat voor Kerstpakket je wilt kopen. Toch kun je ook een Kerstpakket kopen zonder etenswaren erin. Gewoon gebruiksvoorwerpjes, die leuk zijn om cadeau te doen. En zeker als je de ontvanger kent, weet je wel ongeveer wat hij of zij leuk zou vinden. Gewoon leuk inpakken, strik erom en klaar. En je weet dat de ontvanger blij zal zijn. Zeker als het anoniem gegeven wordt, nog leuker. Of een leuke kaart erbij, met de reden waarom de ontvanger volgens jou een Kerstpakket verdiend heeft. Het brengt je nader tot elkaar. En dat ontbreekt steeds meer in onze 24-uurs economie. Eigenlijk is dat jammer.

Met Kerst hebben we allemaal goede voornemens, vinden we vaak het contact met de naasten prachtig. Ook dierbaar. Maar als de kerststerren weer zijn opgeruimd is het met de goede voornemens ook vaak gedaan.