NVHK
Image default
Electronica en Computers

Wat kun je nu allemaal maken met een 3d pen

Wanneer je de 3d pen hebt ontdekt en je regelmatig op Pinterest of YouTube kijkt zul je zien dat de toepassingen voor de 3d pen enorm zijn. De creativiteit voor het tekenen met een 3d pen kent geen grenzen meer en met de steeds betere modellen van 3d pennen en gebruikte materialen zien we dus ook steeds creatievere invullingen voor de 3d pen. Prachtige objecten die worden gemaakt door kinderen maar ook zelfs al kunstenaars die zich op het 3d tekenen hebben gestort. Met een 3d pen heeft het tekenen en ontwerpen nieuwe grenzen gekregen, deze grenzen liggen tegen het realistische aan.

Een paar voorbeelden van extra ordinaire ontwerpen

Een eigen telefoonhoesje is natuurlijk gewoon erg leuk want de 3d printer doet dit eigenlijk vrij fabrieksmatig maar met een 3d pen je eigen telefoonhoesje maken is opvallend en creatief te noemen. Kunstenaars die geschreven teksten als op papier 3 dimensionaal hebben uitgeprint vinden we een goed voorbeeld van abstracte kunst die met gebruik van ABS filament ook nog sterk en elastisch is. Iets wat je wel met klei had kunnen realiseren maar waardoor het vrij breekbaar en 2 dimensionaal zou worden. Een kledingstuk door een ontwerpen met de hand en een 3d pen gemaakt. Door gebruik van speciaal flex filament kun je dus ook daadwerkelijk je eigen kledingstuk dragen. Voor meer voorbeelden kijk gerust op de site van goedkope3dpen.

Wat staat ons nog te wachten?

Omdat de ontwikkelingen van de 3d pen steeds verder gaan zal de komende jaren nog veel nieuws gaan brengen. Ook omdat steeds meer mensen en zelfs al scholen de 3d pen gebruiken in plaats van traditioneel tekenles zullen we ook een generatie krijgen die deze nieuwe pennen breder gaan toepassen. Bovendien is de markt nu steeds meer betrokken en komen er merken als polaroid ook met een 3d pen op de markt met zelfs al een bijbehorende app voor het maken van je eigen 3d ontwerpen.