NVHK
Image default
Electronica en Computers

Waar let je op bij de aankoop van een stofzuiger?

Waar let je op bij de aankoop van een stofzuiger?

Kies je voor een Stofzuiger kopen dan zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden. Zo is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ondergrond die je hebt. Natuurlijk kun je ook meerdere ondergronden hebben, maar dan kies je een stofzuiger op basis van waar je het meeste van hebt. De meeste stofzuigers zijn wel geschikt voor tapijt, maar voor ondergronden zoals laminaat en tegels is het beter om er een te kiezen met grote wielen. Deze rollen namelijk een stuk beter op deze ondergrond en het prijsverschil is minimaal. Dit is iets wat veel mensen over het hoofd zien, want ze kopen vaak vlug vlug een stofzuiger. Uiteindelijk gaan ze dan later binnen 1 jaar vaak nog een nieuwe kopen omdat deze niet geschikt is. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Bij 5top hebben wij daarom handige top 5 lijstjes waaruit je kunt kiezen.

Welke soorten stofzuiger zijn er?

Je hebt verschillende soorten stofzuigers, maar de meest voorkomende is die met een zak. Echter komen er ook steeds meer zakloze stofzuigers op de markt. En dit is niet voor niets. Je hoeft hiervoor geen stofzuigerzakken te kopen en daardoor bespaar je veel geld. Daarnaast kun je ze makkelijk legen en gebruiksgemak is in deze tijd wel echt nummer 1 op de lijst van veel mensen. Tevens heb je ook steelstofzuigers en deze zijn vooral geschikt voor kleine ruimtes. Als je niet langer als een uur stofzuigt dan is dit wellicht wat voor jou. Het gewicht is namelijk vaak 2 of 3 keer zo weinig waardoor je met plezier door het huis heen zuigt.

Waarom kwaliteit belangrijker is als de prijs

De kwaliteit van een stofzuiger is heel belangrijk. Vaak gebruik je dit apparaat 2 of meer keren per week en dan moet het wel goed gebeuren. Ook wordt er veel gekeken naar comfort, want we willen alles zo snel mogelijk klaar hebben. Als laatste kijken we pas naar de prijs!