NVHK
Image default
Dieren

Wat is een dierenarts?

Een dierenarts is iemand dat gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van dieren. Vooral dient een dierenarts om te onderzoeken hoe ernstig de situatie van het dier is. Een dierenarts zorgt er ook voor om juist te voorkomen dat je dier een ziekte oploopt, hij geeft je ook advies om de ruimte waar het dier in verblijft het best te kunnen instellen zodat het dier op zijn gemak kan zijn.

Huisdier

Een huisdier kopen is niet zo moeilijk maar vaak het verzorgen ervan juist wél. Je moet je huisdier altijd goed verzorgen en regelmatig eens bij de dierenarts laten checken of hij/zij niks heeft en in orde is. Het is dus erg belangrijk dat je weet waar je een dierenarts in Geldrop kunt vinden.

In de buurt van Geldrop

Als je merkt dat je huisdier bijvoorbeeld zich niet als gewoonlijk gedraagt of als hij een wondje heeft moet je natuurlijk weten welke de dichtstbijzijnde dierenarts is. Helaas is er geen dierenarts in Geldrop zelf, hiervoor ga je een stukje naar Eindhoven moeten rijden. Deze dierenarts behandelt jouw hond, kat, konijn en zelfs je knaagdier. Deze dierenarts is ook gespecialiseerd in het behandelen van bijzondere dieren, bijvoorbeeld wimpergekko’s, suikereekhoorns, enz.

Dierenziekenhuis

Als jouw dier ernstig ziek is of bijvoorbeeld iets heeft gebroken dan zul je naar het dierenziekenhuis in Eindhoven moeten gaan. Daar zullen zij jouw dier de beste behandelingen aanbieden en zo professioneel mogelijk helpen.

Tarieven

Als je een bezoekje brengt bij de dierenarts dan zul je natuurlijk ook iets moeten betalen, het is altijd leuk om op voorhand te weten hoeveel je moet betalen. Het is niet altijd zo makkelijk om in te schatten hoeveel dat je moet betalen bij de dierenarts, want je weet nog niet welke behandeling er gedaan zal moeten worden. De tarieven verschillen van praktijk tot praktijk maar ook hoeveel aandacht er wordt besteed aan je dier, het duur van de consult, etc. Door de week en op zaterdag zijn de tarieven hetzelfde, bij de spoedafdeling betaal je dan weer een iets duurdere prijs.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-geldrop/