NVHK
Image default
Sport

Waar u op moet letten als u bokshandschoenen wil aanschaffen

Wanneer u ervoor kiest om online uw bokshandschoenen aan te schaffen, moet u op een aantal zaken letten. Zo voorkomt u verrassingen en kunt u het maximale uit uw trainingen halen. Het ligt er maar net aan hoe vaak per week u traint en de intensiteit van de trainingen. Ook het soort training kan belangrijk zijn bij het uitzoeken van een paar handschoenen. Wanneer u gebruik maakt van een stootkussen kunt u beter een ander soort bokshandschoenen kopen dan wanneer u traint met een sparringpartner. Maar waar moet u nu precies op letten bij de aanschaf van een paar bokshandschoenen?

Kiezen tussen kunstleren of echt leren bokshandschoenen

Wanneer u regelmatig, vaker dan twee keer per week, traint, dan kunt u het beste voor handschoenen van echt leer gaan. Zowel bij trainingen met stootkussen als zonder stootkussen. Bij Rumble Store Holland kunt u terecht voor vele verschillende bokshandschoenen van echt leer. Echt leer slijt minder snel en is soepeler dan kunstleer. Ook is er bij de productie van handschoenen met echt leer meer tijd besteed aan de padding; hierdoor worden uw handen en uw sparringpartner beter beschermd tegen de slagen. Wanneer u echter één tot twee keer per week traint op een stootkussen, kunt u gerust gaan voor kunstleer.

Welke maat heeft u nodig?

De maat van de bokshandschoenen kan per persoon verschillen. Geen mens is hetzelfde en dus ook de handen zijn per persoon anders. Let dus goed op de maat bij de aanschaf van handschoenen. Hierbij moet u zowel uw gewicht als de omtrek van uw hand net onder de knokkels, zonder de duim erbij, in gedachten houden. Meet de omtrek van uw hand altijd zonder bandages. Wanneer de omtrek van de hand groter wordt, wordt eveneens het gewicht van de handschoenen groter. Dit gewicht wordt altijd weergegeven in ounces (OZ); 1 ounce is ongeveer 28,349 gram.