NVHK
Image default
Eten en drinken

Veggie Ballen

Deze kleine veggieballetjes zijn een fantastische manier om groenten in te pakken en zijn de ideale fingerfood gemaakt met verse groenten. Ze zijn ook geweldig voor batchkoken en invriezen, klaar voor die drukke dagen. Stop ze gewoon in een plastic diepvriesdoos, scheid elke laag met vetvrij papier en verwarm ze opnieuw in de oven of magnetron.

Ingrediënten

  • 1 grote Nicola Aardappel (ongeveer 440 g)
  • 40 g gedroogd of Panko paneermeel
  • 50 g wortel, geraspt
  • 4 lente-uitjes, gesnipperd
  • 50 g bruine champignons, in stukjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte verse basilicum
  • 1 tl gehakte verse tijm
  • 2 tl sojasaus (optioneel, voor baby’s vanaf 12 maanden)
  • 1 tl zoete chilisaus (optioneel, voor baby’s vanaf 12 maanden)
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • Prik de aardappel in en bak deze 7 tot 10 minuten in de magnetron tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, halveer hem en schep het vruchtvlees eruit – je hebt 250 g aardappel nodig.
  • Doe de koude aardappel en de overige ingrediënten (behalve de bloem en de olie) in de kom van een keukenmachine en maal tot ze fijngehakt zijn. Doe het mengsel in een kom en vorm er 15 ballen van gelijke grootte van.
  • Doe de bloem in een kom en wentel de balletjes lichtjes in de bloem. Leg ze op een bord en laat 15 minuten afkoelen.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot hij heet is. Bak de balletjes ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn en goed doorwarmd. Serveer met komkommerstengels en in vieren gesneden cherrytomaatjes.
  • U kunt ook een oven voorverwarmen op 180C / 160C hetelucht / gasstand 4 en kook de veggieballetjes ongeveer 15 minuten, draai ze halverwege om tot ze gaar zijn.

Methode

 

Let op: De verse groenten van Aardappelshop koop je online.